FILMPJE

Maeslantkering klaar voor stormseizoen 2019-2020

Rotterdam - De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering op zaterdag 14 september is goed verlopen. Rijkswaterstaat is klaar voor het stormseizoen!

Om 15:20 uur verlieten de immense deuren van de Maeslantkering het dok om de Nieuwe Waterweg op te varen. Om 16:52 uur waren de schuiven van de Hartelkering gesloten en de deuren van de Maeslantkering volledig uitgevaren en afgezonken. Om 05:00 uur zondagochtend waren beide keringen weer volledig open voor het scheepvaartverkeer. De sluiting van de Maeslantkering trok veel publiek. Ook waren burgemeester Aboutaleb en plaatsvervangend DG Jaap Slootmaker van Rijkswaterstaat aanwezig. Zowel de keringen als het operationeel team hebben de test goed doorstaan en zijn klaar voor het stormseizoen.

De jaarlijkse functioneringssluiting markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen. Dit loopt van 1 oktober tot en met 15 april. De sluiting is bedoeld om de keringen integraal te testen, zowel de techniek als de organisatie. Na het grote onderhoud in de zomermaanden, wil Rijkswaterstaat testen of alles naar behoren werkt en de keringen kunnen sluiten als dat nodig is. Hoe dit alles technisch in elkaar zit, leggen we uit in deze clip. 

Rondleidingen

Het publieksevenement rond de functioneringssluiting was ook dit jaar weer geslaagd. Het Keringhuis was op deze dag geopend van 11.00 tot 18.30. Gedurende de dag werden er diverse rondleidingen gegeven in het Keringhuis en op het terrein van de Maeslantkering zelf. Naar schatting hebben ca. 2500 mensen het publieksevenement bezocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden