Tientallen Rotterdammers naar Nederlands Kampioenschap Stoepranden 2019

Rotterdam - Op zondag 22 september vertrekt een bus met 43 Rotterdammers naar Amersfoort. Zij hebben zich geplaatst voor de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden 2019.

Deze winnaars en wildcard-houders in de leeftijd van 8 tot en met 94 jaar hebben meegedaan aan diverse voorrondes in Rotterdam. Nu gaan zij letterlijk en figuurlijk een gooi doen naar het Nederlands kampioenschap in hun leeftijdscategorie. De categorieën zijn: 6-10 jaar, 11-14 jaar, 15-24 jaar, 25 – 74 jaar, 75 en ouder.

Het aloude spel is enkele jaren geleden nieuw leven in geblazen door BuurtLAB en Thuis Op Straat (TOS). Bart Kleijweg van BuurtLAB: "Stoepranden is een fijn spel om buiten te spelen én een simpel middel om mensen bij elkaar te krijgen. Het kan overal en door iedereen gespeeld worden, door mensen van alle leeftijden, jong tegen oud, jongens tegen meisjes, kinderen tegen hun ouders, grootouders of de buren. Door het stoepranden komen mensen in beweging. En ze komen in contact met elkaar. Het zorgt voor gezelligheid in de buurt."

Peter Steenbergen van TOS: "Stoepranden verbindt. Het is nostalgie en past toch ook helemaal in deze tijd. Kinderen vinden het geweldig en volwassenen ook. Het spel kan heel serieus gespeeld worden, maar dat hoeft niet. Het draait vooral om het plezier. En het spel is ook erg leuk voor de toeschouwers."

Na het Open Rotterdams Kampioenschap in 2015 aan de Parklaan en in 2016 aan het Grotekerkplein, groeide het evenement uit tot een Nederlands Kampioenschap dat in 2017 bij het ss Rotterdam gehouden werd. In 2018 organiseerden BuurtLAB en TOS het NK in het stadion van voetbalclub Excelsior, samen met Jantje Beton. Nu is de organisatie helemaal in handen van Jantje Beton die met het NK Stoepranden spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland wil stimuleren.

Bij het NK Stoepranden 2019 zijn er deelnemers uit zo'n 30 gemeenten door heel Nederland

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden