Foto: 304420425235101

Dít is een gemiddelde nacht in het weekend voor een Rotterdamse politieagent...

Rotterdam - 'Ga een boeven vangen joh', krijgen politieagenten niet zelden te horen. Nou, wie dat roept, weet blijkbaar niet waar de Rotterdamse agenten nou de hele dag mee bezig zijn. Handig dus dat de politie in gebied Feijenoord even onder elkaar zette, wat er precies gebeurt op een gemiddelde nacht in een weekend. Let wel: dit is de nacht van slechts één voertuig...

Dit is wat Politie Feijenoord meemaakte in de nacht van vrijdag op zaterdag: 'Op een gemiddelde vrijdag op zaterdag rijden de beschikbare politieauto's 112 meldingen en surveilleren we door de wijk. Vannacht was een redelijk drukke nacht en om een beetje inzicht te geven wat we allemaal doen hieronder een opsomming van de meldingen die 1 voertuig kreeg.

- We controleren een scooter waarvan de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Deze heeft een bekeuring ontvangen.

- Een melding vechtpartij bij de uitloop van Ahoy. Hierbij worden enkele mensen dringend verzocht te vertrekken. Enkele minuten na ons vertrek blijkt dat niet iedereen dit begrepen had en hebben we 1 aanhouding verricht.

- Melding dat er gevochten zou worden op de Beijerlandselaan. Hier treffen wij inderdaad een opstootje en hebben wij 1 aanhouding verricht. Alle bezoekers van een eetgelegenheid zijn gevorderd te vertrekken.

- Achtervolging met een motor. Hierbij is de bestuurder onderuit gegaan en met enkele prenten heengezonden.

- Enkele parkeerbonnen geschreven bij voertuigen die hinderlijk op de stoep geparkeerd staan.

- Melding dat er twee zwervers zouden liggen te slapen in een portiek. Deze hebben we weggestuurd en doorverwezen naar de nachtopvang.

- Melding van een verdachte situatie bij een bouwproject. Hier zouden ruiten zijn ingegooid. Wij hebben hier niemand aangetroffen en geen ingegooide ruiten.

Alle meldingen moeten aan het einde van de dienst administratief worden afgehandeld.'

Meer berichten