Foto: Jeffrey Hoepel

Daan (7) is een van de helden op hartverwarmende knuffeldag in De Kuip

Rotterdam - Het was vandaag een hartverwarmende dag in De Kuip. Eén van de kinderen die deze dag nooit zullen vergeten, was Daan. Daan is progressief doof en groot Feyenoord-fan. Met de bal die híj het stadion binnenbracht, won zijn club met 3-2 van ADO Den Haag.

Het zevenjarige jongetje voelde zich vanmiddag iets voor half drie eventjes als Leroy Fer of Rick Karsdorp toen hij als een echte voetballer het mooiste stadion van Nederland mocht betreden. Samen met scheidsrechter Serdar Gözübüyük bracht Daan de wedstrijdbal het veld op.

De hele wedstrijd stond in het teken van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Er waren honderden kinderen vanuit het Sophia Kinderziekenhuis aanwezig. De jonge supporters nemen plaats in Vak G. Daarnaast hebben zo'n dertig patiënten uit het Sophia Kinderziekenhuis de wedstrijd bekeken vanuit een Business Unit van De Kuip. Ook de vijftig vlaggenkinderen en de wedstrijdmascotte waren uitgenodigd in het kader van de Sophiadag.

Zoals inmiddels een jaarlijkse traditie is, zorgden de Haagse supporters voor het hoogtepunt door duizenden knuffel richting de kinderen in Vak G te gooien. Het was slechts een fractie van de hoeveelheid knuffels die afgelopen weken was ingezameld, zó'n succes was de actie. Vanwege veiligheidsredenen konden de fans niet alles meenemen en vanaf de tweede ring naar beneden gooien. 

Feyenoord speelde een zeer sterke eerste helft. Door penalty's van Karsdorp en Fer en een goals van Narsingh stonden de Rotterdammers bij rust al met 3-0 voor. Aan het einde werd het nog even spannend toen Ié en Tapia de Haagse gasten leken te willen bedanken voor alle knuffels en in eigen doel scoorden. Maar uiteindelijk bleven de  drie punten in eigen huis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden