Foto: Archieffoto Feyenoord Rotterdam

Gigantische knuffelregen in De Kuip voor kinderen Sophia Kinderziekenhuis

Rotterdam - Er wordt vandaag een gigantische berg knuffels gegooid naar zieke kinderen van Sophia Kinderziekenhuis. De kinderen zitten in Vak G tijdens de wedstrijd Feyenoord-ADO Den Haag. De supporters van Den Haag, die in het vak boven de kinderen de wedstrijd bijwonen, hebben zo'n 30.000 knuffels ingezameld. Er mogen er vanwege veiligheidsredenen 4000 gegooid worden.

De hele wedstrijd staat in het teken van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. In De Kuip zijn zondag honderden kinderen vanuit het Sophia Kinderziekenhuis aanwezig. De jonge supporters nemen plaats in Vak G. Daarnaast zullen zo'n dertig patiënten uit het Sophia Kinderziekenhuis de wedstrijd bekijken vanuit een Business Unit van De Kuip. Ook de vijftig vlaggenkinderen en de wedstrijdmascotte zijn uitgenodigd in het kader van de Sophiadag.

In de twaalfde minuut van de wedstrijd zullen de meegereisde ADO Den Haag-supporters knuffels vanuit het uitvak naar beneden gooien, in het vak waar de kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis zitten. Deze patiënten verblijven niet in het ziekenhuis maar thuis, waardoor zij de knuffels mee naar huis kunnen nemen.

Feyenoord-supporters krijgen ook de gelegenheid om in de twaalfde minuut een knuffel te gooien tegelijkertijd met de ADO-supporters. Wel benadrukt Feyenoord dat deze knuffels niet terecht zullen komen bij de patiëntjes die in het ziekenhuis liggen. Het (massaal) naar het ziekenhuis brengen van knuffels zou voor de vaak verzwakte kinderen daar te grote gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Voor de ingezamelde knuffels zal nadien dan ook een andere mooie bestemming worden gezocht.


Binnen de hekken van De Kuip zal zondag 15 september op verschillende plekken worden gecollecteerd. Je kunt ook 2 euro doneren door SOPHIA te sms'en naar 4333. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden