Foto: Ferdows Faghir

Doro Siepelprijs voor Rotterdammer van de Week Aruna Vermeulen

Rotterdam - Aruna Vermeulen, directeur van het HipHopHuis en houder van de Rotterdamse Laurenspenning, heeft vrijdag van wethouder Said Kasmi de 'Doro Siepelprijs' uitgereikt gekregen in de Kunsthal. Vermeulen is deze week ook al Rotterdammer van de Week bij De Havenloods. 

De 'Doro Siepelprijs' wordt jaarlijks uitgereikt aan een Rotterdamse culturele organisatie die zich hard maakt voor het aantrekken van nieuwe groepen bezoekers.

De afgelopen 18 jaar heeft het HipHopHuis zich sterk gemaakt om de culturele sector van Rotterdam inclusiever te maken voor biculturele creatieven. Dit deden zij het afgelopen jaar onder andere door een serie PowerTalks te organiseren in samenwerking met het VSB Fonds. Het doel van die talks is om grassroots organisaties en community leaders de tools en kennis in handen te geven om hun plek in te kunnen nemen binnen het culturele landschap van de toekomst. In 2019 zette het HipHopHuis zich ook in voor de tentoonstelling 'Street Dreams' met gastcurator Lee Stuart en de Kunsthal. Een tentoonstelling die hiphop als kunstvorm introduceert richting een breder publiek.

De uitreiking vond plaats tijdens The Perfect Night, een avond georganiseerd door Kunsthal Rotterdam en Operator Radio in het teken van Street Dreams. De tentoonstelling is nog tot en met zondag 15 september te zien.

Als eerbetoon aan Doro Siepel, de voormalig directeur van Theater Zuidplein die in 2016 overleed, stelde de gemeente Rotterdam een nieuwe cultuurprijs in: de Doro Siepelprijs. De visie van Doro Siepel over de toegankelijkheid van theater voor iedereen, het aantrekken van nieuwe bezoekers en nieuw cultureel aanbod dat een wisselwerking creëert tussen een culturele instelling en de omgeving, is een inspiratiebron voor Rotterdam. 

De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro voor het maken van een productie of project dat past bij de uitgangspunten van de prijs. Daarnaast krijgt de winnaar een kunstobject dat als wisseltrofee dient. 

Deze week is Aruna Vermeulen ook al Rotterdammer van de Week bij De Havenloods.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden