Theater Dames van Wanten
Theater Dames van Wanten (Foto: Hans Clausing)

Geslaagd appelfestival met theater en smakelijk vermaak voor Zevenkamp

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!


Vorige week (zondag 8 september) was het alles appel wat de klok sloeg in Centraal Wonen Zevenkamp. Het weer werkte gelukkig mee na de plensbui in de ochtend. En de boomgaard had ook voor zeer bruikbare appels gezorgd.

Tijdens het Appelfestival voor bewoners en buurt kon ieder zich tegoed doen aan appeltaart, warm en koude zelf gebrouwen verse appelsap of een heerlijke vers gebakken appelpannenkoek. Je kon je laten schminken en als appelworm op de foto.

Er waren maar liefst 13 appeltaarten ingezonden voor de taartbak wedstrijd. Voor de jury een heel karwei om die te keuren. Na de prijsuitreiking wisten de hongerige bezoekers ze alle smakelijk tot de laatste kruimel te verslinden. En om de kelen te smeren was er een heerlijke high-tea.

Om 15 uur reed de bus met theatergezelschap: “De Dames van Wanten” de straat in. Vier jonge spelers met een hilarisch kluchtige busreis naar “Aliekloesief”. Voor Oud en Jong publiek waren de sukkelige vader, de pinnige moeder en het slimme dochtertje herkenbaar. En er kon worden meegezongen en gedanst. Het optreden viel zeer in de smaak.

En of het nog niet genoeg was kon je na afloop mee eten als je zelf op goed geluk wat had meegenomen voor de gezamenlijke “pot-luck”. Ieders bijdrage op een grote tafel gezet en smullen maar van andermans kook en bakproducten. En hoe kon het anders…. met toe appelmoes en ijs op appeltaart.

In 2020 kun je er weer bij zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden