Extra controles op A15 tussen Vaanplein en Hoogvliet

Rotterdam - Op de A15 tussen Vaanplein en Hoogvliet gebeuren opvallend veel ongelukken. Rijkswaterstaat, de politie en het OM slaan de handen ineen om de verkeersveiligheid op dit wegtraject te verbeteren. De politie gaat van september tot en met november intensief controleren op snelheid, afleiding (handheld telefoongebruik) en alcohol en drugs. Deze handhavingsactie wordt langs de weg aangekondigd met speciale borden (zie plaatje en foto).


Op het traject Vaanplein – Hoogvliet (vv) ligt het aantal ongevallen 25% hoger dan gemiddeld op de snelwegen. Die ongevallen veroorzaken persoonlijk letsel en leed, materiële schade en lange files. Dit baart Rijkswaterstaat en de politie zorgen. De maximum snelheid is daar 100 km per uur. Die grens geldt in verband met de verkeersveiligheid op de hele ring van Rotterdam. In de praktijk rijdt 50% van de weggebruikers op dit traject of delen ervan te hard. Vandaar de extra controle op snelheid. Daarnaast zijn veel automobilisten snel afgeleid door hun telefoon of andere mobiele apparaten. Ook alcohol en drugs horen niet thuis in het verkeer.

In de maanden september, oktober en november gaat de politie extra vaak de weg op om overtreders te signaleren en te bekeuren, opvallend en onopvallend. Dit geldt zowel voor de hoofdrijbaan als de parallelrijbaan. Daarna wordt gekeken naar de effecten en besloten hoe politie, OM en Rijkswaterstaat verder gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden