Foto: Jordy Brada
Foto: Jordy Brada (Foto: Photo by: jordybrada.com)

Samen een super inclusieve regenboogvlag maken

Rotterdam - Tijdens de Pride, van 22 tot en met 29 september,  viert Rotterdam weer de vrijheid van seksuele, sekse, gender- en culturele diversiteit. Thema van deze zesde editie is: House of Colours.

House of Colours staat symbool voor onze kleurrijke en diverse stad: ons huis, waar we met elkaar aan bouwen – een inclusieve samenleving. 

Op het Kruisplein bouwt Rotterdam Pride tijdens de Prideweek een echt 'Huis van Kleuren': een installatie waarbij iedereen kan helpen bij het ontwerpen van de eerste gecrowdsourcete regenboogvlag ter wereld. Bezoekers mogen een lint ophangen in een door hen uitgekozen kleur die zij missen in de vlag. In een filmpje of als tekst op het lint mogen ze de kleurkeuze beargumenteren. De Rotterdam Pride vlag kan zo worden samengesteld op een inclusieve wijze waarbij iedereen een mening kan geven over de vlag.

Met een kunstinstallatie van twee verdiepingen worden bezoekers uitgenodigd om het verhaal achter de originele regenboogvlag, die ontworpen is door Gilbert Baker, te ontdekken. 'De kleuren in de Pride vlag hebben een betekenis. Veel mensen weten dit niet en er is zoveel over te vertellen!', aldus Nico Musebrink, artistiek manager van de Rotterdam Pride.

Hoogtepunten op de Rotterdam Pride:

Open Houses
Naast de House of Colours op het Kruisplein, zijn er dit jaar 'open houses': House of Pride in Theater Rotterdam en The Ferry Pride House zullen gedurende de Pride week de officiële 'hoofdkwartieren' zijn voor iedereen die meer info wil en/of vragen heeft over Rotterdam Pride.

Pride Festival
Het Pride Festival start met een uitbundig ontvangst van alle deelnemers van de Pride Walk in het grootste Pop Up Park ter wereld.
Het programma van het Pride Festival wordt dit jaar met een mix van Urban, Pop, Dance en Techno heel divers met verschillende optredens van o.a. Diva MayDay, D'allessandro (IT), Vieze Poezendek (Milkshake Festival), Lucien Foort, House of Vineyard en House of Holographic Hoes "Rotterdam is een kleurrijke wereldhavenstad met veel diversiteit en culturen. Dit hebben we terug laten komen in de programmering." (Theo Heskes, Programmeur Rotterdam Pride) Naast de muzikale optredens zijn er net als elk jaar weer verschillende activiteiten zoals de Hang-out 010, die tijdens Rotterdam Pride hun vijfde verjaardag viert met een pop-up 'hang-out', een gratis HIV test, meezingen met de grootste hits op de silent disco karaoke en is de Transpoline ook weer aanwezig op het festival. Toegang is gratis en iedereen is welkom.
Schouwburgplein, 28 september, 13:00 - 22:30

De Keerweer Parade 2019
Zoals elk jaar vindt ook dit jaar weer de Keerweerparade plaats: drie dagen lang feest met de leukste artiesten zoals Trijntje Oosterhuis, Robin S., Lee Towers & Anita Meijer en Glennis Grace.

Milkshake Festival 2019
Het meest bekende, inmiddels uitverkochte, open-minded feest van Nederland komt naar Rotterdam en vindt voor het allereerst indoor plaats: Now & Wow club.

Pride Family Festival: Unicorns & Zebras
Het enige Pride Family Festival in Nederland speciaal voor kinderen, gezinnen, jongeren, opa's en oma's. Iedereen van 0 - 100 en daarboven is welkom op de Unicorns & Zebras speelweide vol muziek van o.a. Maan, Gewoon Annemoon, Rochelle en Rafaela Brown. Daarnaast zijn er diverse workshops en leuke activiteiten.

Bibliotheek Rotterdam
De Bibliotheek Rotterdam pakt flink uit tijdens de Pride Week omdat zij willen benadrukken dat de bibliotheek er is voor álle Rotterdammers. Met o.a. kunstlezingen, een podcastuitzending met onze ambassadeur Naomi Isabel Vasquez, een voorleessessie van onze andere ambassadeur Ma'MaQueen en Rita Book, Variété Rosé, en de expo 'With Pride'.

Meer berichten