Engel met hart van goud geeft 5000 euro aan Romano bij festival op de Kaap


De 36-jarige Romano Gerritsen op de Nacht van de Kaap bij het ss Rotterdam.
De 36-jarige Romano Gerritsen op de Nacht van de Kaap bij het ss Rotterdam. (Foto: )

Engel met hart van goud geeft 5000 euro aan Romano bij festival op de Kaap

Rotterdam - Tijdens de Nacht van de Kaap is er zaterdag 7 september iets bijzonders gebeurd bij het ss Rotterdam. Er bleek een heuse engel met een hart van goud op het festival rond te lopen...

door Rachid Benhammou

De 36-jarige Romano Gerritsen, die aan een zeldzame vorm van MS lijdt, kreeg op de valreep twee vrijkaarten voor het festival. Die kaarten waren bedoeld voor een goede vriendin, maar omdat zij niet kon, kreeg Romano de kaarten.
Samen met een vriend bezocht Romano het festival. Hij verheugde zich op een gezellige nacht. "Ik was nog geen half uur op het terrein, toen een wildvreemde man mij in m'n rolstoel zag en als een ware engel op me af kwam. We raakten in gesprek en ik vertelde hem van mijn ziekte en van mijn crowdfunding-actie. De enige kans om te overleven is via stamceltherapie. Maar helaas is dat erg kostbaar en wordt dat in Nederland niet vergoed. Daarom proberen we geld te verzamelen om mij in Mexico te kunnen laten behandelen Die behandeling kost 70.000 euro."

Blijkbaar was de vreemde man onder de indruk van het verhaal van Romano en zei meteen: "Ik ga jou helpen. Hoeveel geld heb je nodig?" Natuurlijk was Romano blij verrast door dit aanbod maar hij bleef wel een beetje terughoudend. Romano: "Maar toen hij zei dat hij vijfduizend euro ter plekke wilde overmaken, kon ik niets anders dan ongelooflijk blij zijn. Helaas lukte het, door de regen, niet echt om dat geld te storten. Maar iets later, toen ik in een tent aan het genieten was van de muziek, kreeg ik ineens een sms van diezelfde man. Met de tekst: 'Zojuist vijfduizend overgemaakt.' Meer niet."
De volgende dag, toen Romano de bankrekening bekeek, bleek dat er inderdaad vijfduizend euro gestort was. Een paar dagen later stortte iemand anders ook anoniem hetzelfde bedrag. "Ik heb het idee dat dit ook via diezelfde man is gegaan, maar ik weet dat natuurlijk niet zeker. Hoe dan ook, ik kan het nog steeds niet geloven dat een wildvreemd iemand zoiets moois doet. Tijdens een festival. Ik ben deze engel vreselijk dankbaar!"
Romano heeft ondertussen ongeveer 18.000 euro verzameld. Hij blijft de hoop houden dat het bedrag dat nodig is voor zijn behandeling in Mexico, gehaald gaat worden. "Er zijn mensen die bijvoorbeeld 2 euro op de rekening storten en ook daarvoor ben ik heel dankbaar. Alle beetjes helpen."

Website: http://romanoslaatstekans.nl
Email: info@romanoslaatstekans.nl
Facebook: Romanoslaatstekans
Rekeningnummer: NL42INGB0008729264

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden