Het gooien van de bowlsbal
Het gooien van de bowlsbal (Foto: Diny van der Zand)

Bowls-toernooi in de Schalmei

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Op 27 september a.s., wordt er een toernooi gehouden, in sporthal “de Schalmei”, aan de Krabbendijkestraat 520, in Charlois. Veel mensen weten niet wat dit voor een sport is. Het is een sport voor bijna leeftijden, van jong tot oud.                                                                                

Bowls is een, van oorsprong Engelse, gemengde balsport en wordt gespeeld op een 30 meter lange en 4 meter brede, vilten, mat. Doel van het spel is, om de, asymmetrische, bowlsbal zo dicht mogelijk bij de jack te plaatsen, de jack is een klein balletje, dat als doelbal fungeert. Voor alle duidelijkheid; bowls heeft niets met bowling of Jeu de boules te maken, het is een geheel andere sport. Bowls is een leuke en competitieve sport en wordt het hele jaar door beoefend.

De sport wordt zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend. De indoor bowlsclub Charlois-Rotterdam, bestaat ruim 25 jaar.Er kan worden gespeeld, in de volgende speelblokken; Maandag van 19.30 – 22.00 uur. Donderdag van 10.00 – 12.30 uur en van 13.00 tot 15.30 uur.

Indien u geïnteresseerd bent, kunt u vrijblijvend een kijkje komen nemen en 4 weken gratis spelen, om te kijken, of deze sport de juiste is, voor u. De contributie bedraagt 13 euro per maand, voor een , door u, vastgesteld speelblok. U kunt tevens meer informatie vinden op de website www.ibccharlois.nl.

Meer berichten