Spectaculaire trucs van de beste straatvoetballers ter wereld op de Binnenrotte

Rotterdam - Komende zondag vindt tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend op de Binnenrotte het WK Panna Knock Out plaats. In 2001 werd het eerste Panna Knock Out toernooi georganiseerd met Nederlandse straatvoetballers uit met name Rotterdam en Amsterdam. Ruim 18 jaar later heeft het zich ontwikkeld tot een wereldwijd lifestyle waar duizenden jongeren zich mee identificeren.

Tijdens het WK Panna Knock Out strijden de beste panna voetballers uit zo'n 15 landen, waaronder Japan, Denemarken, Colombia en Frankrijk, wie gekroond wordt tot Panna Koning van de wereld. Natuurlijk is ook Nederland vertegenwoordigd met onder andere Rotterdammer en tweevoudig wereldkampioen Jeand Doest, beter bekend als Easy Man. De absolute publiekstrekker van het weekend is straatvoetballer Séan Garnier uit Parijs met meer dan 3,5 miljoen volgers op Instagram.

Het WK Panna Knock Out is onderdeel van het World of Street Football festival waarin alle aspecten van het straatvoetbal aan bod komen; Zo zijn er naast dit WK ook de Freestyle Knock Out Championships, waar de beste freestylers door het tonen van hun spectaculairste trucs tijdens het hooghouden, strijden om de zogenaamde Champions Belt bekend uit de vechtsport. Ook is er een 3 tegen 3 toernooi waar teams uit de hele wereld strijden om de eer en een mooie geldprijs.

Het publiek kan meedoen aan onder meer gratis toegankelijke Skill Games die na het voltooien toegang geven tot de zogenaamde FIFA Area waar verschillende Playstations staan opgesteld. Ook kun je op de foto met jouw straatvoetbalheld en kun je professionele straatvoetballers uitdagen voor een potje panna of een freestyle battle.

Dat muziek ook een belangrijk onderdeel is van de straatvoetbal-lifestyle blijkt wel uit de recent gelanceerde Panna Knock Out Anthem 'Kilometers', gemaakt door de Rotterdamse rapper Kevin. In dit nummer rapt Kevin, die zelf 11 jaar in de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam heeft gespeeld, over zijn liefde voor (straat)voetbal. Dit nummer heeft binnen 4 weken meer dan 4 miljoen streams op Spotify en meer dan 1,2 miljoen views op Youtube behaald. Natuurlijk mag Kevin dan ook niet ontbreken tijdens World of Street Football

Highlights

13:00 Opening met showcase door internationale freestyle jury
13:00-18:00 Skill Games en FIFA area geopend
16:00 Optreden Kevin
16:30 Finale Freestyle Knock Out Championships
17:45 WK Panna Knock Out finale
20:30 3vs3 All Star tournament finale

Meer berichten