Reggery Gravenbeek de organisator van de Ruwe Diamant Award.
Reggery Gravenbeek de organisator van de Ruwe Diamant Award.

Reggery Gravenbeek zoekt ruwe diamanten op Zuid

Rotterdam - Jongeren op Zuid tussen de 16 en 21 kunnen binnenkort hun talent laten zien tijdens de Ruwe Diamant Award in Theater Zuidplein. De talentenjacht is bedoelt voor jongeren die een talent hebben, maar niet de mogelijkheden hebben hier iets mee te doen. Het evenement wordt georganiseerd door filmmaker Reggery Gravenbeek, bekend van de film 'De Druk'. 

door: Demi Meder

"Jongeren op Zuid worden vaak beoordeeld als boeven en rappers, maar Zuid heeft veel meer te bieden dan dat", vertelt Reggery Gravenbeek, die zelf ook is opgegroeid op Zuid. "Ze weten wat ze in de toekomst willen, alleen weten ze niet hoe ze dit waar kunnen maken." Reggery heeft in het verleden op het verkeerde pad gezeten en wil het daarom makkelijker maken voor jongeren om met hun talent bezig te zijn. Dit verkleint de kans dat zij ook verkeerde dingen gaan doen."Ik vind het een plicht om de jongeren te helpen. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat als ik zo ver ben dat ik dat ga doen. Nu kan ik het goed doen, ik betaal het prijzengeld zelfs uit eigen zak."  Met de talentenjacht wil de filmmaker jongeren helpen om connecties te maken en gezien te worden. Daardoor kunnen ze hun talent verder ontwikkelen en later worden wat ze willen. "Een moeder zei ooit tegen me dat haar zoon door mij begonnen is met films maken. Hij had mijn film gezien en is er mee begonnen. Ze noemde haar zoon een ruwe diamant en dat is bij mij erg blijven hangen en vandaar dat de talentenjacht zo heet", zegt Reggery.

De talentenjacht vindt plaats in Theater Zuidplein op 31 oktober. Er is een jury aanwezig die een winnaar uitkiest, maar het publiek mag van de overige deelnemers ook een winnaar uitzoeken. De juryleden zijn Lorenzo Elstak (danser), Kaboul Vermijs (cultuurscout Charlois) , Patricia Gruber Acuna (actrice en radio dj), Saif Butt (jongerenwerker) en Kittah Moore (model en modeontwerpster) . Een special guest zal de prijs uitreiken aan de winnaars. De winnaar van de Ruwe Diamant Award wint een trofee en 1000 euro. De publiekswinnaar wint 250 euro, dat wordt gesponsord door stichting Team Enkelband. De kandidaten die niet winnen zijn geen verliezers volgens Reggery. "Ze presenteren zichzelf en er hoeft maar één belangrijk persoon dat te zien en die kan hem of haar dan al verder helpen. Dat is iets wat erg belangrijk is aan het evenement."

De filmmaker wil het evenement vanaf nu elk jaar gaan houden. "Ik hoop dat na de eerste editie mensen inzien dat het een erg goed idee is. Jongeren vinden het leuk en het is ook nog eens goed voor hun toekomst. Ik hoop dat het elk jaar groter kan worden en elk jaar nieuwe talenten worden ontdekt."

Aanmelden en meer informatie vinden kan via www.ruwediamantaward.nl. Kijk ook op Instagram: www.instagram.com/reggerygravenbeek/

Meer berichten