De 11-jarige Isa ,uit de kinderraad van Plaswijckpark, in de nieuwe attractie 'Pitstraat'.
De 11-jarige Isa ,uit de kinderraad van Plaswijckpark, in de nieuwe attractie 'Pitstraat'.

Plaswijckpark opent nieuwe attractie

Rotterdam - Ondanks het slechte weer, werd een nieuwe attractie in Plaswijckpark feestelijk geopend in de verkeerstuin. De attractie is een 'pitstraat' voor skelters. Het was voorheen de oude schuur, waarin nu de reparaties van de skelters te zien zijn voor bezoekers. De kinderen kunnen er doorheen rijden en ondertussen oude speelauto's bewonderen. Ook klinken er geluidseffecten en zitten er dimlichten in de attractie.

Door: Demi Meder

"Het is een leerzame toevoeging aan onze verkeerstuin", vertelde Chantal Mackay, waarnemend parkmanager van Plaswijckpark. "Kinderen staan er vaak niet bij stil dat dingen die zij per ongeluk kapot maken ook weer door iemand gemaakt moeten worden. Doordat ze nu door een raam mee kunnen kijken kunnen ze zien hoe dit gebeurt. Ook zal de deur van de werkplaats altijd openstaan, dus kunnen de nieuwsgierige kinderen vragen stellen aan de reparateur," aldus Chantal.

Plaswijckpark heeft ook een raad van kinderen die kunnen meedenken het park te verbeteren. De 11-jarige Isa Volkers zit in deze kinderraad en knipte samen met andere leden het lint door bij de opening. "De pitstraat geeft mij een Max Verstappen gevoel. Het geeft een toevoeging aan je fantasie als je op je skelter zit, het is dan meer alsof je echt aan het racen bent."  

Om het 96-jarige bestaan van Plaswijckpark te vieren, is er aankomend weekend een echte politieagent aanwezig in de verkeerstuin. Hij zal de wegpiraten 'boetes' geven en aanspreken op verkeersovertredingen. Dit maakt de verkeerstuin dit weekend nog wat echter. Je kunt dan uiteraard ook meteen de nieuwe toevoeging aan de verkeerstuin bekijken. 

Meer informatie is te vinden op: www.plaswijckpark.nl 

Meer berichten