Batman in Rotterdam, met zijn zoon in de hoofdrol
Batman in Rotterdam, met zijn zoon in de hoofdrol (Foto: Angelo van der Klift)

Zoon van fotograaf is Rotterdamse Batman (en nog veel meer!)

Rotterdam - De Rotterdamse fotograaf Angelo van der Klift maakt unieke foto's die hij zelf van tevoren bedenkt, fotografeert en samenstelt. Vaak met zijn zoon in de hoofdrol.

"Het begint bij een concept en dat schets ik eerst uit op papier. Daarna fotografeer ik ieder onderdeel apart, waarna ik deze later in de bewerking laat samensmelten." zo verteld Angelo.

Het begon voor Angelo allemaal als een hobby, die al vrij vlot uit de hand liep. "Eerst leerde ik fotograferen, maar als snel zag ik in dat daarmee veel meer te doen was dan alleen een plaatje schieten." vervolgt Angelo.

Vliegend aan een drone, tijdreizen, de superheld uithangen boven Rotterdam, een papieren containerschip, een lucifer als zon, niets is hem te gek. "In het begin speelden mijn kinderen de hoofdrol in mijn creaties, tegenwoordig gebruik ik mijn technieken ook in opdracht, al maak ik nog steeds leuke foto's van en met mijn kinderen!" verteld Angelo.

En wie dat het makkelijk is heeft het mis. "Het is vaak heel veel werk om tot zo'n artwork te komen, dus maak ik tegenwoordig ook video's van het hele proces. Dat is leuk om te zien, en op die manier zien mensen ook het verhaal erachter!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden