De presentatie van de nieuwe RET-app.
De presentatie van de nieuwe RET-app. (Foto: Mirjam Lems)

Primeur: Nieuwe app van RET maakt vervoer voor toerist makkelijker!

Rotterdam - Geen OV chipkaart die moet worden opgeladen of gekocht, maar met je mobiel volledig digitaal reizen in het openbaar vervoer van de RET. Bezoekers van Rotterdam die de MUST SEE app downloaden kunnen daarin nu ook een speciale barcodeticket kopen waarmee ze met hun mobiel kunnen in en uitchecken. Een primeur voor Nederland!


MUST SEE is de nieuwe internationale app die toeristen helpt de mooiste plekken te vinden op hun reisbestemming. Daarnaast kunnen ze nu dus ook in de app een RET-barcodeticket kopen. Zo kunnen ze in één app de mooiste hotspots ontdekken én hun reis er naartoe regelen.

"Hiermee bieden wij onze klanten een nieuwe dienst aan in Rotterdam en maken we hun reiservaring nog makkelijker", zegt Maikel Coomans, hoofdredacteur van MUST SEE. Ook voor de RET is het een mooie innovatie, licht Manager Marketing, Verkoop en Services Jean-Paul Duurland toe: "We zoeken steeds naar nieuwe manieren om het onze reizigers gemakkelijk te maken. Vorig jaar lanceerden we de barcode-app, nu zetten we er daarnaast ook op in om deze via wederverkopers aan te bieden. Daarmee bereiken we reizigers ook via nieuwe kanalen en is het voor toeristen die de MUST SEE app gebruiken, niet meer nodig om bijvoorbeeld een OV chipkaart te kopen en op te laden."

Hoe het werkt

Toeristen die in de MUST SEE app op zoek zijn naar toeristische attracties en de app gebruiken om inspiratie op te doen, kunnen in het hoofdmenu naar de optie gaan om een OV-ticket te kopen. Ze hebben dan de keuze om een 2-uurskaartje of een dagkaart te kopen. Handig voor als je alles via één app wil regelen en zo snel, waar en wanneer je wil een ticket te bemachtigen. Het barcodeticket is te gebruiken in de RET-bussen, trams en metro's.

Meer berichten