Foto: Gemeente Rotterdam
Foto: Gemeente Rotterdam

Rotterdam heeft binnenkort het meest precieze weerbericht ooit

Rotterdam - Zó precies, en zó lokaal als de nieuwe regenradar op het dak van de Delftse Poort bij Rotterdam Centraal is, is nog nooit een regenradar of weerman geweest! Binnenkort komt er voor ons allemaal aan app beschikbaar met het meest accurate weerbericht ooit!

In 2015 is een voorgaande versie van de innovatieve regenradar al op het dak van de Delftse Poort gezet. Deze is door een hevige storm en onweersbui dusdanig beschadigd, dat er een nieuwe ontwikkeld moest worden. De nieuwe regenradar is nauwkeuriger en weersbestendiger.

Met de nauwkeurige neerslagregistratie kunnen gemeente Rotterdam en de waterschappen de effecten van een regenbui na afloop veel beter analyseren. Daarmee worden knelpunten in de afvoer van het regenwater zichtbaar en kunnen er passende maatregelen worden getroffen. De bedoeling is dat voor en tijdens een bui de neerslaggegevens worden gebruikt om gemalen te sturen en waterbergingen in te zetten. Zoals de ondergrondse waterberging onder de Museumparkgarage of het waterplein Benthemplein.

Ook helpt de data van de regenradar Rijnmond bij het maken van een lokaal weerbericht. Dat weerbericht wordt getoond in een app die eind 2019 voor alle Rotterdammers beschikbaar moet zijn.

Kijk op de website van de gemeente Rotterdam voor meer info!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden