Bérénice Staiger
Bérénice Staiger (Foto: Bérénice Staiger)

Alles wat je altijd al wilde weten over de bij

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Altijd al willen weten welke bijensoorten er allemaal bestaan? Hoe de samenstelling van het bijenvolk is of welke bloemen favoriet zijn? Kom op 26 september naar de bieb in Ommoord en Imker Bérénice Staiger geeft antwoord op al je vragen.

Bérénice Staiger laat je kennismaken met het bijzondere leven van bijen in de stad. Bérénice is imker (nu al 8 jaar in Rotterdam) en kunstenaar. Tijdens deze ochtend deelt zij haar ervaringen over haar werk met de bijen. Elk bijenseizoen is anders omdat het nauw verbonden is met het weer. Bérénice laat je kennismaken met bijensoorten, de samenstelling van het bijenvolk, bijengedrag en het leven in de verschillende seizoenen, over bloemen die bijen graag bezoeken en over producten en “diensten” die de bijen leveren.

Bijen in de stad begint op 26 september om 11:00 uur in vestiging Ommoord. Bibliotheekleden kunnen gratis deelnemen aan deze activiteit. Niet-leden betalen €2,50. Verzeker jezelf van een plaatsje en haal een kaartje aan de balie van de bibliotheek of via de website.

Meer berichten