Foto: Archieffoto Debbie van Polanen

Comedyclub Haug krijgt plek in voormalig Waterfront-pand

Rotterdam - Comedyclub Haug heeft een nieuwe locatie. Op één van de mooiste plekjes van de stad. Een gedeelte van het vroegere Waterfront-pand naast de Willemsbrug wordt nieuw leven ingeblazen. Met een zaal voor stand-up comedy, een foyer en een terras met uitzicht over de Nieuwe Maas.

Voor Marcel Haug en Debbie van Polanen van Haug is het: "Een droom die uitkomt! We mochten het eerst niet zeggen, maar nu hebben we de sleutel en het is dus écht waar!"

Het gaat niet om de vroegere popzaal zelf, maar om het gedeelte ernaast, wat jarenlang het café-gedeelte was. Dat café wordt voortaan de foyer van de comedyclub. Meer naar links (vanaf het Noordereiland gezien) is een zaal waar zo'n 150 bezoekers in passen. Hoewel er nog veel werk te verrichten is, er moet geverfd worden, techniek geïnstalleerd, hopen ze eind september al de eerste try outs te houden. In oktober staan er al comedians geboekt.

Comedyclub Haug maakte afgelopen jaren als eerste Rotterdamse comedyclub furore in de Mauritsstraat. Grote namen als Patrick Laureij en Louis CK traden er op. Díe locatie was tijdelijk, dus moest iets nieuws gevonden worden. Ook de nieuwe locatie is tijdelijk. Al is er goede hoop dat Rotterdam in ieder geval een jaar weer kan schaterlachen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden