Baroeg Open Air. Foto: Marcel van Wagenaar.
Baroeg Open Air. Foto: Marcel van Wagenaar. (Foto: )

De uitgaanstips voor Zuid van Rotterdam Festivals!

Donderdag
12 september

16.00 uur Gergiev Festival
Deze editie is er volop aandacht voor de Franse muziekgeschiedenis. Topdirigenten Lahav Shani en Valery Gergiev verzorgen een bijzondere opening. Er is een familievoorstelling voor kinderen en het festival sluit af met het muziekdrama La damnation de Faust.
Diverse locaties

20.30 uur Vaudeville IV
Bekende personages krijgen nieuwe 21ste eeuwse eigenschappen toegedicht. Verwacht een koningin met ingebeelde glutenallergie, een Russische politieagent die op extravagante homoseksuelen jaagt en een nar die ook eens op de Parade wil spelen.
Kantine Walhalla

Vrijdag
13 september

17.00 uur Rrrollend Rotterdam
Het park wordt voor drie dagen omgetoverd tot een waar foodtruckparadijs. Ontdek de vele foodtrucks, swing mee met jazzbandjes of waag een dansje bij de lounge dj. Ook voor kids is er genoeg te beleven.
Museumpark

Zaterdag
14 september

12.00 uur Baroeg Open Air
Ontdek de grote en kleinere bands uit de underground muziek. Van hardcore tot keiharde metal. Verder kun je natuurlijk ook gewoon relaxen in het gras, live acts bewonderen of wat te eten scoren.
Zuiderpark

11.00 uur Zuiderpark Expeditie met de Gebroeders Groen
Ga mee met de Gebroeders Groen op expeditie. Als deelnemer ga je actief aan de slag en ontdek je de natuurlijke rijkdommen van het Zuiderpark.
Kinderboerderij De Molenwei

13.30 uur Brandweerman Sam Live (3-8)
Twee bosrangers gaan op zoek naar een heel zeldzaam diertje in het bos. Brandweerman Sam en Elvis besluiten hen te helpen. Tijdens de zoektocht raken hun vriendjes in gevaar en Brandweerman Sam gaat ze proberen te redden.
Theater Zuidplein

Zondag
15 september

10.00 uur Yoga op 't Schouwburgplein: MindBodyFlow
Nathasha Thompson neemt je mee in deze MindBodyFlow les; een yogales met martial arts en pilates. Voor alle niveaus.
Schouwburgplein

09.00 uur POW! WOW! Festival
Tijdens dit gratis toegankelijke festival bewonder je street art terwijl het gemaakt wordt en geniet je van livemuziek. Bekijk daarnaast speciale tentoonstellingen in diverse gebouwen, beschilderde busjes, begeleide wandeltours en meer.
Afrikaanderwijk

Maandag
16 september

15.00 uur Tour op Katendrecht
Een stadswandeling waarbij een zingende gids je de mooiste plekjes van Rotterdam Zuid laat zien. Leer Katendrecht kennen aan de hand van de liedjes van Rotterdamse volkszangers.
Café de Ouwehoer

Dinsdag
17 september

12:45 uur Orgelpauzeconcert met Henk G. van Putten
De zomermarktconcerten maken plaats voor de orgelpauzeconcerten. Op dinsdag speelt Henk G. van Putten op het orgel in de Laurenskerk. Neem plaats in de kerk en geniet.
Laurenskerk

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten