De B-Boys (Pom Arnold, Kenji Hendriks, Tim Jansen, Dietrich Pott en Remses Rafaela) zoeken de confrontatie met zichzelf en elkaar op. (Foto: Thijs Huizer)
De B-Boys (Pom Arnold, Kenji Hendriks, Tim Jansen, Dietrich Pott en Remses Rafaela) zoeken de confrontatie met zichzelf en elkaar op. (Foto: Thijs Huizer) (Foto: THIJS HUIZER)

B-boys en de wereld van het battelen

Rotterdam - Vijf virtuoze dansers verzorgen binnenkort de hiphopvoorstelling B-BOY, een ode aan breakdancers. Deze explosieve breakdance performance is te zien in het Maaspodium en Theater Zuidplein.

B-BOY biedt een theatraal kijkje in het leven van vijf b-boys (fanatieke breakdancers) en de wereld van het battelen. Het is een ontmoeting tussen zeer verschillende danspersoonlijkheden, die soms met brute kracht en dan weer met katachtige behendigheid de wetten van de zwaartekracht tarten. Tussen 26 september en 30 november is de voorstelling acht keer te zien in het Maaspodium en Theater Zuidplein.

In een aaneenschakeling van spelletjes en rituelen zoeken de B-Boys (Pom Arnold, Kenji Hendriks, Tim Jansen, Dietrich Pott en Remses Rafaela) de confrontatie met zichzelf en elkaar op. Ze ontleden battle codes, delen hun blessureleed en zijn open over het oneindige trainen en de onderlinge rivaliteit. Ook zijn ze niet bang hun ongezouten mening te geven over elkaars vaardigheden en zwaktes.

Street cred

Gewapend met het laatste beetje street cred dat ze nog heeft, dompelt theatermaker Jolanda Spoel zich onder in de wondere en explosieve wereld van de breakdance battles. Om er vervolgens een voorstelling van te maken met én over breakdancers, over hun worsteling met het dagelijks leven in de kunsten. "Als theatermaker wil ik echter niet alleen de acrobatische virtuositeit van breakdance uitlichten, maar ook de vertelkracht, want die is veel groter dan vaak wordt gedacht."

Het belooft een voorstelling te worden waarin film en theater, het echte leven en fictie naadloos in elkaar overlopen en waar de crew verrast wordt met een gast optreden.

Hiphopweekend

In november is B-BOY onderdeel van het Hiphopweekend in het Maaspodium. Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november staat het Maaspodium in het teken van hiphopcultuur met dans, spoken word, theater en film. Op de openingsavond is er een hiphopconferentie en het hele weekend is er een DJ, ruimte om te freestylen, zijn er battle exhibitions en natuurlijk hiphopvoorstellingen van Rotterdamse talenten en legendes als Lloydscompany en Giorgio Costa.

Je kunt alle overige info, data en kaartverkoop vinden op www.maastd.nl of www.theaterzuidplein.nl.

Meer berichten