Vlieg met albatrossen over adembenemende landschappen, duik met een groep hamerhaaien door azuurblauw water en ontmoet de grootste schildpadden ter wereld.
Vlieg met albatrossen over adembenemende landschappen, duik met een groep hamerhaaien door azuurblauw water en ontmoet de grootste schildpadden ter wereld. (Foto: )

Galapagos bij opening van Wildlife Film Festival Rotterdam

Rotterdam - Het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) opent haar vijfde editie met de film 'Galapagos: Hope for the Future' van Evert van den Bos.

In deze inspirerende documentaire vlieg je met albatrossen over adembenemende landschappen, duik je met een groep hamerhaaien door azuurblauw water en ontmoet je de grootste schildpadden ter wereld. De Galapagos, een eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan, is een uniek gebied. Hier legde Charles Darwin namelijk de basis voor zijn baanbrekende evolutietheorie. 'Galapagos: Hope for the Future', geproduceerd in samenwerking met de Charles Darwin Foundation, bewijst dat wij mensen de natuur niet alleen verstoren, maar ook kunnen herstellen.

Het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) is het enige filmfestival voor natuurdocumentaires in Nederland en vertoont de meest recente films uit binnen- en buitenland. Sinds de eerste editie in 2015 vindt WFFR plaats in het Rotterdamse filmtheater Cinerama, dat ook nu het bruisend hart van het festival zal zijn van 30 oktober tot en met 3 november. De kaartverkoop voor de speciale programma's en passe-partouts is reeds gestart. Het early bird tarief geldt tot 1 oktober.

Meer berichten