Schiedammer Wessel Keemink speelt graag voor Oranje. Vorig seizoen was hij in dienst bij het Italiaanse Modena, na het EK vertrekt hij naar Budva Montenegro. (Foto: MIscha Keemink/WaterwegSport.nl)
Schiedammer Wessel Keemink speelt graag voor Oranje. Vorig seizoen was hij in dienst bij het Italiaanse Modena, na het EK vertrekt hij naar Budva Montenegro. (Foto: MIscha Keemink/WaterwegSport.nl) (Foto: )

Volleyballer Wessel Keemink wil stunten in vol Ahoy

Rotterdam - Wessel Keemink is blij verrast door de groeiende populariteit van de Oranje volleyballers. "Als je mij twee jaar geleden had gezegd dat wij Ahoy vol zouden krijgen, had ik je raar aangekeken", zegt de 26-jarige spelverdeler uit Schiedam. "Op het OKT hebben we leuk gespeeld en dat zie je terug in de kaartverkoop. Tegen de Verenigde Staten waren er drieduizend bezoekers, zondag tegen Polen zijn het er elfduizend."

"We zitten in een poule met sterke landen", analyseert Keemink de kansen van Oranje op het Europees kampioenschap. "Het is niet alleen Polen, er zijn méér landen waar we van kunnen verliezen. Als we tweede worden doen we het goed, maar daar moeten we wel voor knokken."

Saillant detail is dat Nederland in Rotterdam tegen Montenegro speelt, met enkele spelers van zijn toekomstige club, Budva. "Ik word daar eerste-setter", verklaart hij de transfer na een geslaagd seizoen bij de Italiaanse topclub Modena. "Daardoor weet ik zeker dat ik daar gezien word. De club is landskampioen en speelt misschien Champions League."

Over zijn Olympische droom is Keemink realistisch. "Op het Europese OKT is één ticket te winnen, Oranje zal zeker drie keer moeten stunten tegen hoger geplaatste landen. Het eerste OKT hoefde het maar één keer, de komende toernooien is dat niet genoeg."

Wessel Keemink speelt komend weekend met Oranje drie interlands in Ahoy.

Meer berichten