Het NK Skateboarden in Skateland is onderdeel van het Rotterdam Street Culture Weekend. Skater: Robbin de Wit / Foto: Tjeerd Derkink
Het NK Skateboarden in Skateland is onderdeel van het Rotterdam Street Culture Weekend. Skater: Robbin de Wit / Foto: Tjeerd Derkink (Foto: )

Urban sports in Street Culture Weekend

Rotterdam - Tijdens het tweede Rotterdam Street Culture Weekend, van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september, is er extra aandacht voor urban sports. Op het NK Skateboarden in Skateland zijn kwalificatiepunten ter verdienen voor de Olympische Spelen. Ook het 3x3-basketbal debuteert in Tokyo als Olympische sport; zondag strijden nationale en internationale topspelers op het Afrikaanderplein om kwalificatiepunten.

Jeugdige 3x3-basketballers laten zaterdag hun kwaliteiten zien tijdens 010Moves op het voorplein van Ahoy. Hier zijn tevens de skills te bewonderen van de panna koningen van World of Street Football, die zondag hun moves showen op de Binnenrotte tijdens het WK Panna Knock Out.

Andere urban sports-events op zaterdag zijn het Freerunning Speedstyle Championship in Schiemond en BMX-clinics en -races voor kinderen in het Hefpark. Zondag is er op het Afrikaanderplein een breakdance battle met de wereldkampioenen The Hustle Kidz.

Natuurlijk is er naast sport ook veel cultuur, zoals wandeltours langs kleurrijke muurschilderingen, gepainte voertuigen, muziekoptredens van bijvoorbeeld rapper Snelle, een mode-expositie in de Kunsthal, en een urban dance mars als start van The Jump Off in het HipHopHuis.

Kijk voor het volledige programma op www.rscw.nl

Meer berichten