De Lange Mannen van Oranje op het OKT in augustus. Komend weekend zijn ze terug in Rotterdam Ahoy, nu voor drie wedstrijden van de poulefase van het Europees Kampioenschap. (Foto: FIVB)
De Lange Mannen van Oranje op het OKT in augustus. Komend weekend zijn ze terug in Rotterdam Ahoy, nu voor drie wedstrijden van de poulefase van het Europees Kampioenschap. (Foto: FIVB) (Foto: )

Oranje volleyballers spelen komend weekend drie interlands in Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De Oranje volleyballers spelen van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september opnieuw drie interlands in Rotterdam Ahoy. Een maand na het Olympisch kwalificatietoernooi gaat het om een deel van de poulefase van het Europees Kampioenschap en wedstrijden tegen achtereenvolgens Montenegro, Oekraïne en Polen.

door Emile Hilgers

Ook deze EK-duels kunnen heel spannend worden. Op papier moet Nederland in poule D bij de eerste vier kunnen eindigen en de achtste finales kunnen halen. Maar na gevoelige nederlagen in oefenwedstrijden (4-0, 4-1) weten de Nederlandse mannen dat Polen een klasse apart is. Het treffen komende zondag in Rotterdam is inmiddels uitverkocht en voor het EK in Ahoy zijn al meer kaarten verkocht dan voor de OKT-drieluik. Maandag zijn er twee wedstrijden zonder Nederland in Ahoy. Oranje speelt nog poulewedstrijden in Amsterdam: dinsdag tegen Estland, woensdag tegen Tsjechië.

Op het EK in 2017 eindige Nederland als vierde en laatste in de poule. Nu per poule vier van de zes landen doorgaan, is er meer kans om de volgende ronde te bereiken. Haalt Oranje de achtste finale, dan wordt die gespeeld in Apeldoorn. Ook Antwerpen, Nantes en Ljubljana (Slovenië) bieden plaats aan een achtste finale en een kwartfinale. In Ljubljana is de eerste halve finale, de resterende finales zijn eind deze maand in Parijs.

Voor deelname aan het tweede OKT in januari 2020 moeten de Oranje volleyballers zich minimaal handhaven op de negende plaats van de Europese ranglijst. De EK-uitslag vervangt die van 2015, toen Nederland in de achtste finale werd uitgeschakeld. Rusland, Polen en Italië kwalificeerden zich al op de OKT's in augustus.

Meer over de EK-wedstrijden op volleybal.nl/ek-mannen

Meer berichten