Foto:

Wat gebeurt er op de noordoever van Rotterdam?

Lekker meezingen!

Hillegersberg - A World of Mantra Music neemt je graag mee op hun muzikale reis langs mantra's van over de hele wereld. De indiase harmoniums, de kamale ngoni, drum, gitaar worden live gespeeld en natuurlijk wordt er live gezongen. De teksten liggen voor je klaar. Aanmelden kan via tel/app 06-53518321 of via info@aworldofmantramusic.nl. Toegang € 17,50, aanvang 20.00 uur, Locatie centrum Djoj, Anthony Duyklaan in Rotterdam.

Muziek en workshops

Hillegersberg - Tijdens de 27e editie van de Dag van het Kunstfestival staat Schiebroek-Hillegersberg zaterdag 14 september helemaal "Ondersteboven!" Op het Rododendronplein in Schiebroek kunt u van 10.00 – 17.00 uur genieten van een wel heel fleurig en kleurrijk tafereel. Er is van alles te doen en te beleven. Er zijn workshops voor kinderen, spectaculaire straatartiesten en een mooie kunstmarkt. In de workshops kunnen kinderen zelf aan de slag met lekkere gerechtjes klaarmaken in het Kinderkookcafé, een schilderij 'fietsen', zich uitleven bij Knappe Koppen of het Vliegend Naaiatelier, knutselen bij Scrap en… kom maar naar het plein, dan zie je wel wat er allemaal te doen is! Theatergroep Hilaria is het geweldige sluitstuk van deze dag.

Helemaal ondersteboven

Schiebroek - In de winkels op de Peppelweg kunt u zien hoe de kunstenaars geïnspireerd zijn door het thema "Ondersteboven!". Kunst in de Etalage is een wedstrijd; er hebben zich ruim twintig deelnemers gemeld. Het werk van deze creatieve wijkbewoners is te zien in de verschillende etalages van de winkels op de Peppelweg, Rododendronplein en Kerstroosstraat. Een vakkundige jury beoordeelt de werken en op donderdag 19 september vindt in De Buurvrouw, Larikslaan 200 de prijsuitreiking plaats. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom. Kunst in de Etalage is er van 2 t/m 29 september

Werken met je handen

Centrum - Zaterdag 14 september houdt De Rotterdamse Snijschool haar open dag. Cursisten laten in een modeshow zien wat er het afgelopen jaar zo al gemaakt is. Aansluitend is deelname aan een proefles patroontekenen mogelijk. Verder is er informatie over de nieuwe cursussen patroontekenen en de naailessen. De open dag is van 10.30 tot 14.00 uur. Modeshows zijn er om 11.00 en 12.15 uur. De Rotterdamse Snijschool is gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw aan het Ungerplein 2 in Rotterdam. Het is het oudste opleidingscentrum in de regio Rotterdam waar je het vak coupeuse/coupeur leert. Oude technieken, gezelligheid, werken met je handen zijn steekwoorden passend bij De Rotterdamse Snijschool. Kijk voor meer informatie op www.snijschool.nl

Genieten van het uitzicht

Centrum - Het dak van het Witte Huis is weer open Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 14 september en zondag 15 september is het dak van het Witte Huis aan de Gelderse kade weer toegankelijk voor het publiek. Op beide dagen zullen vrijwilligers van de Stichting Ons Rotterdam dit weer mogelijk maken tussen 10.00 – 17.00 uur. Zij begeleiden u naar boven met de lift voor een bescheiden bijdrage van € 1,-- per persoon. U bent van harte welkom. Locatie: Het Witte Huis Rotterdam Geldersekade 1 3011xp.

De gevoelige snaar raken

Blijdorp - Begin het nieuwe seizoen muzikaal met de nieuwe gitaarcursussen van De Gitaaracademie. In september starten er weer nieuwe cursussen bij De Gitaaracademie. Een goed idee om het nieuwe seizoen na de zomer muzikaal in te luiden! Zowel volwassenen als kinderen kunnen aan de slag om het gitaarspelen onder de knie te krijgen in kleine groepen tegen een laagdrempelig tarief. De docenten van De Gitaaracademie zijn zeer bekwaam en geven met veel genoegen en passie les aan een groep.

De cursussen vinden plaats bij De Gitaaracademie op de Talmastraat 90b. Inschrijven via het inschrijfformulier: https://www.degitaaracademie.nl/inschrijven. Hetzelfde aanbod cursussen wordt ook gegeven in Capelle a/d IJssel, kijk op de site www.degitaaracademie.nl voor meer informatie.

Orgelconcert in Paradijskerk

Centrum - Elke derde zondag van de maand is er een orgelconcert in de Paradijskerk. De toegang is vrij, collecte na afloop. Op 15 september speelt organist Jolanda Zwoferink o.a. Passacaglia in c, BWV 582 van Johann Sebastian Bach. Iedereen is van harte welkom!

Fascinerende zangstijlen

Delfshaven - De fantastische stemmen van Sacred Songs Rotterdam laten een breed palet aan fascinerende zangstijlen horen. Met Marokkaanse anasheed van Al Wahda, Kaapverdiaanse liederen van Nazareno, soefisongs van Shwan Sulaiman, black gospel van Leo Davelaar & G-Project, Marialiederen van Rasha Mansour, Indiase spirituele muziek van Prewien & koor en meerstemmige zang van de Kathedrale Cantorij. Fantastische stemmen en fascinerende zangstijlen De deelnemers aan Sacred Songs Rotterdam hebben fantastische stemmen en brengen fascinerende zangstijlen. Leo Davelaar en zijn koor G-Project zingen gloedvolle gospel en afro spirituals. Het Al Wahda koor brengt met veel passie de islamitische variant van gospel, beter bekend als anasheed. De twaalf mannen en vrouwen van Nazareno vertolken mooie melodieuze liederen uit de Kaapverdiaanse kerk.

Ook in De Havenloods?

Rotterdam - De Havenloods is voor álle Rotterdammers. Je kunt het beste zelf even een stukje met foto op dehavenloods.nl plaatsen. dan verspreiden wij het online en op social media én zoeken we een plekje in de krant!

Meer berichten