Baroeg Open Air. Foto: Marcel van Wagenaar.
Baroeg Open Air. Foto: Marcel van Wagenaar.

De uitgaanstips van Rotterdam Festivals (Noordoever)

Donderdag
12 september

16.00 uur Gergiev Festival
Deze editie is er volop aandacht voor de Franse muziekgeschiedenis. Topdirigenten Lahav Shani en Valery Gergiev verzorgen een bijzondere opening. Er is een familievoorstelling voor kinderen en het festival sluit af met het muziekdrama La damnation de Faust.
Diverse locaties

10.30 uur Parkenmaand Kruidenlezing
In het kader van de Rotterdamse Parkenmaand organiseert Saadet van Noppen een kruidenlezing. Ze neemt je mee door het park en vertelt wat er groeit en bloeit. Kom leren en stel al je vragen.
Plein 1943

Vrijdag
13 september

17.00 uur Rrrollend Rotterdam
Het park wordt voor drie dagen omgetoverd tot een waar foodtruckparadijs. Ontdek de vele foodtrucks, swing mee met jazzbandjes of waag een dansje bij de lounge dj. Ook voor kids is er genoeg te beleven.
Museumpark

11.00 uur Rotterdam Street Culture Weekend
Drie dagen lang in het teken van streetart, hiphop en urban sports. Van het NK Skateboarden tot het internationale streetart festival POW! WOW! en van dancebattles tot freestyle straatvoetbal op wereldniveau.
Diverse locaties

Zaterdag
14 september

12.00 uur Baroeg Open Air
Ontdek de grote en kleinere bands uit de underground muziek. Van hardcore tot keiharde metal. Verder kun je natuurlijk ook gewoon relaxen in het gras, live acts bewonderen of wat te eten scoren.
Zuiderpark

10.00 uur Open Monumentendag Rotterdam
Bewonder de mooiste monumenten die Rotterdam rijk is. Door de hele stad worden er tal van activiteiten georganiseerd. Luister naar de Monumentenlezing, loop de Monumentenroute of neem een kijkje bij de Hef.
Diverse locaties

Zondag
15 september

10.00 uur Yoga op 't Schouwburgplein: MindBodyFlow
Nathasha Thompson neemt je mee in deze MindBodyFlow les; een yogales met martial arts en pilates. De poses zorgen ervoor dat je je lichaam flexibeler en sterker maakt. Voor alle niveaus.
Schouwburgplein

14.00 uur Midden in de Maas Festival
Professionals en aankomend muziektalent verzamelen op het Noordereiland en trakteren je op jazz, funk en latin. Ook kun je smullen van koffiespecialiteiten en zomerse cocktails. Na afloop is er een barbecue.
Burgemeester Hoffmanplein

Maandag
16 september

18.45 uur Meet Up Rotterdam: Plattelandspioniers
Steeds meer starters ruilen de stad in voor het platteland. Benieuwd wat je allemaal van deze plattelandspioniers kan leren? Praat mee en ontdek alles over voedsel verbouwen en duurzaam leven.
Nieuw Rotterdams Café

Dinsdag
17 september

12:45 uur Orgelpauzeconcert met Henk G. van Putten
De zomermarktconcerten maken plaats voor de orgelpauzeconcerten. Op dinsdag speelt Henk G. van Putten op het orgel in de Laurenskerk. Neem plaats in de kerk en geniet van een gratis orgelconcert.
Laurenskerk

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden