Artvark SQ en Drums United. (Foto: Lenny Oosterwijk)
Artvark SQ en Drums United. (Foto: Lenny Oosterwijk) (Foto: )

Drie dagen muzikaal carrousel bij Muziek op de Rotte

Rotterdam - Muziek op de Rotte staat voor een drie dagen durende muzikale carrousel waarin meeslepende klassiek, schurende cross overs, onweerstaanbare jazz, betoverend gezang, eigenzinnige balkanblues en wervelende percussie moeiteloos hand in hand gaan. Dit jaar komen onder anderen het Benjamin Herman & The Robin Nolan Trio, North Sea String Quartet, Spijkers en Artvark & Drums United langs.

Vrijdag staat er van 18.00 tot 23.00 uur klassiek, avant-garde, gipsy jazz en Perzische tonen op het programma. Met pareltjes uit de kamermuziek gespeeld door de Rotterdam Chamber Music Society, het Nort Sea String Quartet met een mix van klassiek en wereldmuziek en klassieke Perzische klanken van het Janzous ensemble. De avond wordt afgesloten door jazz icoon Benjamin Herman met meestergitarist Robin Nolan.

Zaterdag draait het carrousel al vanaf 13.00 uur en kun je genieten van de Nederlandstalige Balkan Blues van Spijkers (Joost Spijkers van de Ashton Brothers) en Venezolaanse grooves vermengd met sixties surfrock, samba en guagancó van Conjunto Papa Upa.

Zondag begint de muziek om 12.00 uur en is er een 'multi jam' van Winston Scholsberg een verhalend muziek spektakel van Artvark met Drums United.

Kijk voor meer info op www.muziekopderotte.nl.

Meer berichten