Het internationale streetart festival POW! WOW! verhuist van het Vierhavengebied naar het Afrikaanderplein. Het street art Er is komende dagen van alles te beleven voor jong en oud tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend.
Het internationale streetart festival POW! WOW! verhuist van het Vierhavengebied naar het Afrikaanderplein. Het street art Er is komende dagen van alles te beleven voor jong en oud tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend. (Foto: )

Een weekend vol vette tags, hiphop en gruwelijke panna's

Rotterdam - Streetart, hiphop en urban sports smelten van 13 tot en met 15 september samen tijdens tweede editie Rotterdam Street Culture Weekend. Een evenement waar voor jong en oud wat te beleven is en de rauwste hiphopbeats, kleurrijke graffiti en 'gruwelijke' panna's en skate-, breakdance- en freerun tricks voorbijkomen.

Het Rotterdam Street Culture Weekend bevat onder meer het NK Skateboarden en het internationale streetart festival POW! WOW! Verwacht de wereldkampioen breakdancen, freerunners en freestyle voetballers. Er zijn skateboarders die strijden om het Nederlands kampioenschap, tegelijkertijd kun je in de Kunsthal alles over hiphopfashion te weten komen. Optredens - op het Afrikaanderplein - zijn er van Coely, Not3s, Snelle, Zwangere Guy, Amartey, Kay Slice, Sammie Sedano, Hunna Soundsystem en MC JR.

In de Afrikaanderwijk worden grauwe muren door lokale en internationale kunstenaars (uit o.a. Verenigde Staten, Frankrijk, Australië en Singapore) omgetoverd tot kleurrijke kunstwerken. Speciale wandeltours voeren bezoekers langs de indrukwekkende muurschilderingen. Ook '20 Vans 30 Cans' keert terug; op het Afrikaanderplein worden zondag twintig voertuigen live 'gepaint'. Daarnaast is er een breakdance battle onder leiding van het wereldberoemde The Hustle Kidz die een battle houden waarbij de winnaar een reis naar POW! WOW! Hawaii wint.

Meer berichten