Still uit Abraham Tuschinski
Still uit Abraham Tuschinski (Foto: pr)

Prachtig archiefmateriaal van Rotterdam op het witte doek

Rotterdam - Athur Bueno is op vrijdag 13 september te gast tijdens Kachapuri Kino Club #74. In R'dam gaat het altijd over R'dam, in dit geval doet ook Tante Nino mee!

Bij Tante Nino wordt zijn eigen werk vertoond. Het kenmerkt zich door interesse in onze stad en een virtuoos gebruik van archiefmateriaal! "We vertonen onder meer 'De hoge vlucht van Abraham Tuschinski' over deze ondernemende Joods-Poolse Rotterdammer en filmtycoon uit de vooroorlogse jaren, en de suitefilm 'Rotterdam! …En nu? waarin wordt teruggekeken op het optimistische beeld van de wederopbouw uit de jaren 50/70 in films als 'En toch...Rotterdam'."

Met wie heeft Arthur Bueno in Rotterdam niet samengewerkt als cameraman, geluidsman, editor of postproductieman? Met kunstenaars als Kranendonk, Schouten, Cordua, Saalfeld, Svarovski, van der Lippe, Lamers, Jongeleen, Bierling en Hazekamp om een paar te noemen, met instellingen als Stadsarchief, IFFR, Poetry, Sculture International en RO-theater.

Khachapuri Kino Club is een avond die begint met een uitgebreide Georgische maaltijd met wijn en tafelheer gevolgd door een programma met korte films.

Start 18:30 uur, adres: Van der Takstraat 102B. Entree 35 euro (incl. Georgische maaltijd en wijn) Reserveren via: tantenino@gmail.com

Meer berichten