Couture van Mugler en illustratie van Swarte

Rotterdam - Dit najaar viert Illustrator Joost Swarte zijn vijftigjarig jubileum in de Kunsthal. Ook komt er een overzichtstentoonstelling met de couture van Thierry Mugler.

Tekeningen
Joost Swarte viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum als illustrator, ontwerper en architect met een tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam. De tentoonstelling 'Joost Swarte overal' brengt met een dwarsdoorsnede van Swartes oeuvre een ode aan vijftig jaar tekenen, van zijn eerste strips, originele tekeningen, schetsen, ontwerpen en objecten tot recent werk. De tentoonstelling over het werk van Joost Swarte hangt van 14 september 2019 tot en met 19 januari 2020 in het museum.

Mode
Innovatief en rebels weet Thierry Mugler al bijna vijftig jaar iedereen te verbazen met zijn buitengewone creaties. In de spectaculaire tentoonstelling 'Thierry Mugler: Couturissime' zijn de verschillende werelden van deze markante kunstenaar – visionair, couturier, fotograaf en parfumeur– voor het eerst te bewonderen. Kunsthal Rotterdam heeft met deze overzichtstentoonstelling, geïnitieerd en geproduceerd door Montreal Museum of Fine Arts in samenwerking met Clarins Group en Maison Mugler, een primeur voor Europa. De tentoonstelling Thierry Mugler: Couturisme is in de Kunsthal te zien van 13 oktober 2019 tot en met 8 maart 2020.

 

Meer berichten