Dode op metrostation: 'Het is een zwarte dag'

Rotterdam - Bij een steekpartij bij metrostation Capelsebrug is een persoon overleden. Dit bevestigt de politie op twitter. Het zou gaan om een man in de twintig, meldt het Algemeen Dagblad. Er zou een ruzie ontstaan zijn op het perron tussen twee mannen, waarvan eentje de ander begon te steken. Het conflict zou zijn gegaan over wie er het eerst in de metro mocht stappen. Dit eindigde in een vechtpartij waarbij het slachtoffer werd gestoken, meldden verschillende getuigen. De dader is gevlucht.  Veel mensen hebben het zien gebeuren, waaronder kinderen. De getuigen zijn opgevangen in een lijnbus na het incident en sommigen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Er was een traumaheli ingezet om het slachtoffer te reanimeren, maar dit heeft niet mogen baten. De persoon is ter plekke overleden. De verdachte is er vandoor gegaan, het politieonderzoek naar de dader is in volle gang. 

Als gevolg van het incident is het perron afgesloten. Dit heeft gevolgen voor het metroverkeer. De metro's richting Binnenhof, Nesselande en De Terp stoppen niet op de Capelsebrug. Reizigers wordt geadviseerd ergens anders uit te stappen en via daar te reizen naar hun eindbestemming bij Capelsebrug. 

De RET laat in een reactie weten 'Een dag met een zwarte rand. Ruzie met dodelijk slachtoffer op metrostation Capelsebrug. We leven mee en wensen alle betrokkenen sterkte. Heb je als reiziger behoefte aan contact met de RET hierover, dat kan via 0900 - 500 60 10.'

  

Meer berichten