Eerste liters biodiesel werden feestelijk ontvangen door president directeur Marjan van Loon (Shell) en onderwijsbestuurder Philippe Raets (Zadkine), algemeen directeur Ivo van Vliet (Engie)
Eerste liters biodiesel werden feestelijk ontvangen door president directeur Marjan van Loon (Shell) en onderwijsbestuurder Philippe Raets (Zadkine), algemeen directeur Ivo van Vliet (Engie) (Foto: Rhalda Jansen)

Eerste biodieselfabriek voor leerlingen geopend

Rotterdam - Eind vorige week werd de eerste biodieselfabriek voor het mbo geopend op de RDM Campus in Rotterdam-Zuid. Niet veel later rolde het eerste vaatje biodiesel uit de fabriek. Gemaakt door studenten en docenten van Techniek College Rotterdam op basis van onder meer gebruikt frituurvet. Het is een aansprekend voorbeeld van contextrijk leren, waar Techniek College Rotterdam overal waar mogelijk op inzet.

De biodieselfabriek kwam tot stand uit een samenwerking tussen het bedrijfsleven en het Rotterdamse beroepsonderwijs. De aanwige partijen gingen bij de opening in gesprek over de fabriek en het belang ervan voor alle partners. Rode draad: kies slim en werk samen in het belang van een zekere en duurzame toekomst.

Namens Shell was president-directeur Marjan van Loon aanwezig. Energieleverancier Engie werd vertegenwoordigd door algemeen directeur Ivo van Vliet. Namens het Techniek College Rotterdam en Scheepvaart en Transport College waren onderwijsbestuurder Philippe Raets, docent Erik Boehlé en student Maurice Kleijwegt er.

Meer berichten