Pinkeltje op avontuur in Diergaarde Blijdorp

Rotterdam - Er verschijnt er een nieuw boek in de bekende Pinkeltje-reeks: Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp. In de dierentuin beleeft Pinkeltje samen met Pinkelotje een spannend avontuur met de wilde dieren. De setting en de dieren zijn heel herkenbaar in beeld gebracht met zowel tekst als illustraties. Het boek is onder andere leuk en leerzaam voor Blijdorp-fans, Pinkeltje-fans, natuurliefhebbers en natuurlijk iedereen die Pinkeltje nog kent uit zijn jeugd.

'Pinkeltje, ben jij het?' roepen twee prachtige blauwe vlinders. Ze zijn opeens in het tuintje van Pinkeltje en Pinkelotje geland. Helemaal vanuit Diergaarde Blijdorp zijn ze naar Pinkeltjesland gevlogen om Pinkeltjes hulp in te schakelen. Er is namelijk iets vreemds aan de hand in Blijdorp. De vlinders vertellen dat er al een paar keer midden in de nacht dierenverblijven zijn opengezet. En dat is gevaarlijk voor de dieren zelf én voor hun oppassers. Pinkeltje aarzelt geen moment en gaat samen met Pinkelotje op onderzoek uit. Lukt het hen om uit te vinden wat er aan de hand is voordat er ongelukken gebeuren? Uiteraard helpen alle dieren in Blijdorp een handje mee.

Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp is geschikt om voor te lezen vanaf 7 jaar en zelf te lezen vanaf 9 jaar. De uitgave is een samenwerking van Diergaarde Blijdorp en Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. De illustrator is Arno van der Ree, www.doodle.nl

Boek verschijnt 12 september.

Auteur: Studio Dick Laan, pagina's 144, prijs (gebonden) € 10,99. 

Meer berichten