Uitbater Ken van bar Jigger, op de hoek van de Hoogtraat en Kipstraat, is enthousiast over zijn terras in het groen.
Uitbater Ken van bar Jigger, op de hoek van de Hoogtraat en Kipstraat, is enthousiast over zijn terras in het groen. (Foto: )

Tientallen bewoners Hoogkwartier laten twee maanden lang hun auto staan

Rotterdam- Dertig autobezitters uit het Hoogkwartier hebben hun auto voor twee maanden vrijwillig op stal gezet. Ze doen, samen met zestig bewoners zonder auto, mee aan de zogeheten Mobility Challenge.

Door Els Neijts

De Challenge laat zien hoe de wijk opknapt door de dertig vrijgekomen parkeerplaatsen van tijdelijk groen en speeltoestellen te voorzien. Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal gaf afgelopen zaterdag het startsein.

"We werken voortdurend aan een stad waarin het gezond leven is voor de bewoners. Amsterdam preekt die ambitie ook uit, maar Rotterdam doet het!" In de Hoogstraat is een mobiliteits-hub ingericht, waar (elektrische) auto's, fietsen en bakfietsen voor de deelnemers klaar staan. Gedurende de challenge wordt gemeten of deelnemers, bewoners, ondernemers en bezoekers hun mening over deelmobiliteit bijstellen als ze de openbare ruimte zien verbeteren. Eén van de deelnemers trok zich al voor het startschot terug. "Door de challenge realiseerde ik me dat alle ov is bij de hand is, dus ik heb hem weg gedaan."

Ook Ken, uitbater van bar Jigger aan de Hoogstraat, is enthousiast over de proef. "Ons zij-terras heeft nu uitzicht op groen. Als je er lekker in de zon zit, hoef je niet tegen een stuk blik aan te kijken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden