Groot feest op eerste Nacht van de Kaap bij ss Rotterdam

Rotterdam - Ruim 8000 uitzinnige bezoekers gingen gisterenavond en nacht uit hun dak tijdens de 11e editie van de Nacht op de Kaap. Het festival, dat voorheen altijd op het Deliplein plaatsvond, werd voor de eerste keer op en bij het ss Rotterdam georganiseerd. En met succes.

"Het is natuurlijk altijd afwachten of een verhuizing wel werkt, maar ik denk dat we met grote tevredenheid terug kunnen kijken op het verloop van het festival en de verhuizing naar de nieuwe locatie", aldus festivaldirecteur Jasper Scholte van JMR Eventmakers.

"Het Deliplein heeft natuurlijk een bijna onevenaarbare charme, maar met de ruimte die onze nieuwe ons locatie biedt, kunnen wij onze bezoekers gewoon veel meer bieden. Tel daar het ss Rotterdam bij op, dat natuurlijk een van de mooiste plekjes van Rotterdam, zo niet Nederland is, en dan denk ik dat we al met al van een enorm succes kunnen spreken.

De Nacht van de Kaap zou de Nacht van de Kaap niet zijn zonder Ode aan de Nacht, waar oude en nieuwe sterren, onder bezielende begeleiding van presentatrice Marja van Katendrecht, het oude tijden deden herleven door oude levensliederen in een modern jasje op te dragen aan een uitzinnig publiek. Dit jaar werd dit razend populaire onderdeel ingevuld door onder meer Thijs Boontjes dans- en showorkest, Ryanne van Dorst en Jacques Herb.

Het ss Rotterdam had voor de gelegenheid diverse balzalen opgesteld waar tot in de kleine uurtjes gefeest werd, zoals de Queens Lounge, de Ambassadors Lounge en de Grand Ballroom. Ook naast het schip, op het 3e Katendrechtse Hoofd, was van alles te beleven, zoals optredens van The Kik, De Wannebiezz en het Britse London Afrobeat Collective.

Meer berichten