Foto-docu Waken over Spangen in schouwburg

 Rotterdam - Donderdag 12 september vindt om 18:00 uur de opening plaats van de fotografie-documentaire 'Waken over Spangen'. De docu wordt tentoongesteld op de Mediawand van Theater Rotterdam Schouwburg, Schouwburgplein 25 in Rotterdam. Het is een project van fotograaf Hans van Rhoon met tekst van Bart Noordegraaf.

De kijker wordt meegenomen naar de Rotterdamse wijk Spangen anno 2019. Vastgelegd tijdens de vier seizoenen. Met de lichtmasten van het Sparta-stadion altijd in beeld als symbool van onverzettelijkheid voor een wijk die weer gezien mag worden. Voor bewoners, passanten én de vele bezoekers van Sparta. 

Spangen had het lastig, zeker in de jaren 80 van de vorige eeuw. De wijk, zorgvuldig opgebouwd sinds 1913 met architecturale hoogstandjes als het Justus van Effencomplex, viel ten prooi aan drank, drugs, huisjesmelkers en verpaupering.
Tot de ommekeer kwam, begin jaren 90. Zorgvuldig opgebouwde, maar uiteindelijk ingrijpende renovatie en nieuwbouw geven de buurt haar oude elan terug. Mét behoud van de historische, ritmische uitstraling en lijnen die de wijk zo kenmerken.

'Waken over Spangen' wordt na de opening dagelijks om 14:00 en 18:00 en om 20:00 uur van 13 september t/m 3 oktober tentoongesteld. (Kan afwijken vanwege events).

Meer berichten