Foto: Eddy Westveer

Festival Jazz International is Rotterdamser dan ooit!

Rotterdam - De nieuw bevestigde artiesten laten zien dat Festival Jazz International Rotterdam, dat plaatsvindt op 25 en 26 oktober 2019, Rotterdamser is dan ooit! Het festival geeft een hoofdrol aan Rotterdamse makers van nu, cureert bijzondere samenwerkingen met een Rotterdams tintje en staat stil bij '100 jaar jazz in Rotterdam'.

Nieuw bevestigde projecten met Rotterdamse roots zijn: zangeres Shirma Rouse, die een preview geeft van wat ze zelf haar 'eerste echte jazzplaat' noemt. Een stevige dosis Rotterdamse energie komt van trompettist Arthur Flink met zijn band FLiNK; het punkjazz/noise duo Stöma doet daar nog een schepje bovenop. Rotterdamse rising stars tenorsaxofonist Jesse Schilderink en Erasmus Jazzprijswinnaar We Are 6 treden op. Nog meer jong talent uit de havenstad komt aan bod in de Codarts Big Band onder leiding van pianist/arrangeur Robert Koemans.

Actuele (inter)nationale ontdekkingen maken het programma compleet. Het volledige festivalprogramma staat vanaf heden op de nieuwe website: www.fjir.nl.

Honderd jaar jazz in Rotterdam
Het festival wil eer betonen aan de rijke jazzgeschiedenis van de stad. Op 25 oktober wordt daarom het festival geopend met een compositie gewijd aan de hondrdste verjaardag van jazz in Rotterdam. New Rotterdam Jazz Orchestra VERS! verzorgt deze opening samen met Jason Lindner. Op 26 oktober vindt een aanvullend programma plaats op de gewijde jazzgrond van De Kaap. Hier komen impactvolle jazzconcepten van begin deze eeuw nog eenmaal terug.

Meer berichten