Debuutroman van Rotterdamse Kim Bonefaas in top-5 populairste boeken!

Rotterdam - De Rotterdamse auteur Kim Bonefaas staat vandaag met haar debuutroman 'Julia Jonkers – jong, single en zwanger' in top-5 van Hebban (dé leescommunity in Nederland en Vlaanderen). Dit betekent dat haar debuut momenteel tot de vijf populairste boeken van ons land behoort. Bovendien is Kim met haar vijfde plaats de hoogst genoteerde Nederlandse auteur, achter de bekende bestsellerauteurs Lucinda Riley, Alex North, Christy Lefteri en Nicci French.


'Julia Jonkers' gaat over de jonge studente Julia die ongepland zwanger raakt van haar 'friend with benefits' Arthur. Als Julia besluit om de baby te houden, dumpt Arthur haar en staat ze er alleen voor. Met de hulp van haar moeder en haar drie onbeholpen vriendinnen slaat Julia zich door haar zwangerschap heen. Een aangrijpend en eerlijk boek over volwassen worden, doorzettingsvermogen en bovenal vriendschap.

Feest der herkenning

Kim Bonefaas wil met haar semi-autobiografische boek aandacht vragen voor de vele moeders die er tijdens en na hun zwangerschap alleen voor staan én voor de duizenden kinderen die zonder vader opgroeien. Het boek blijkt echter bij een groot publiek aan te slaan: Kim schrijft in haar roman met veel gevoel én humor over de zwangerschap en bevalling van Julia, wat voor veel vrouwen een feest der herkenning blijkt te zijn. Lezers noemen Julia Jonkers een "eerlijk, hartverwarmend en vermakelijk boek".

Sprakeloos

Voor Kim komt het succes totaal onverwacht. "Het is mijn debuutroman, dus niemand kent mij. Ik zit bij een piepkleine uitgeverij en mijn boek ligt nog niet in de grote boekwinkels. Dan is het heel bijzonder dat de lezers het boek massaal weten te vinden. En ik ben sprakeloos over alle complimenten. Ik had nooit verwacht dat het boek zó veel vrouwen zou raken. Dat doet me wel wat. En ik hoop dat dit succes voor veel alleenstaande moeders een hart onder de riem zal zijn. Want voor hen heb ik dit boek immers geschreven."

Het boek 'Julia Jonkers – jong, single en zwanger' (ISBN: 978-90-819352-6-5) van Kim Bonefaas is uitgegeven door ISJB Uitgevers en verkrijgbaar in elke boekwinkel. Meer informatie over het boek is te vinden op www.isjb.nl.

Meer berichten