Liefde, eten en muziek op Djemaa el Fna Rotterdam

Rotterdam - Vorig jaar zorgde noodweer voor een vrijwel in het water gevallen editie van Djemaa el Fna Rotterdam. Dit jaar volgt - hopelijk - de revanche! Op 20, 21 en 22 september 2019 vindt Djemaa el Fna Rotterdam weer plaats in het Museumpark. Dwaal rond over de souk, proef smaakvolle gerechten, luister naar getalenteerde artiesten en ontdek de kleurrijke cultuur van het Midden-Oosten in het hart van Rotterdam.


In het derde weekend van september wordt Rotterdam omgetoverd tot een medina. Drie dagen lang proef je de lekkerste gerechten, luister je naar indrukwekkende verhalen, wandel je over de souk en leer je alles over diverse culturen. En dat allemaal terwijl de beste muzikanten en entertainers je verblijden én verbazen.

Het weekend staat bol van performances, talkshows en workshops. Heel het weekend geniet je van Derek Otte die in gesprek gaat met jonge makers over wat zij doen en wat de invloed van cultuur en identiteit is op hun werk tijdens Weet Smakelijk! Otte: "Tijdens Weet Smakelijk!, van Mounir en mij, ga ik in gesprek over de rol die kunst en popcultuur spelen bij het samenbrengen van verschillende werelden binnen een en dezelfde wereld: die ene die we nu delen." Tegelijkertijd kookt Mounir Toub het lievelingsgerecht van de gast en jonge spoken word artiesten krijgen een podium.

Liefde, eten en muziek

Talkshow van de Liefde wordt gepresenteerd door Yasmina Aboutaleb. Zij spreekt met jonge pioniers over liefde, cultuur en religie. De populaire foodblogger Mooncake verzorgt een proeverij en het nieuwe boek van Abdelkader Benali wordt gepresenteerd onder het genot van allerlei heerlijke hapjes. En natuurlijk kan je weer genieten van heerlijke muziek van o.a. Yallah! Yallah!, Samira's Blues en Kaoutar Gadir.

Theatermaker Fadua el Akchaoui voert een trimmed-down versie op van de populaire voorstelling Mabrouk. Ter ere van de vijftig jaar Marokkaanse migratie werd de voorstelling eerder dit jaar eenmalig uitgevoerd door El Akchaoui, samen met Nasrdin Dchar in Theater Zuidplein. Het Amsterdams Andalusisch Orkest begeleidt El Akchaoui. In hetzelfde thema, en bekend van Mabrouk, heeft Verhalenhuis Belvédère belangrijke, schokkende en verbluffende verhalen vastgelegd die op zater-en zondag zijn te beluisteren.

Meer informatie

Meer informatie over Djemaa el Fna, het programma of ticketverkoop vind je op https://djemaaelfnarotterdam.nl of volg het festival op Facebook of Instagram.

Meer berichten