Foto: Anne Reitsma Fotografie
Foto: Anne Reitsma Fotografie (AnneReitsma_Fotografie)

Kaartverkoop excursies Wereldhavendagen van start

Rotterdam – Wie zich al tijden verheugt op de Wereldhavendagen, beleeft vanaf maandag 26 augustus nóg meer voorpret. Want om 12:00 uur start de kaartverkoop voor de excursies van de Wereldhavendagen, die op 6, 7 en 8 september plaatsvindt in Rotterdam.

Tijdens de Wereldhavendagen zijn de demonstraties en activiteiten op de kades rond de Erasmusbrug veelal gratis. Daarnaast staan er tal van excursies, vaartochten en wandel- en fietstours op het programma. Voor alle excursies kan men vanaf aanstaande maandag kaarten bestellen via www.wereldhavendagen.nl.

Nacht excursie en Schotse Hooglanders
Er zijn niet uitsluitend havens te zien tijdens de excursies van de Wereldhavendagen. Zo kunnen bezoekers kennismaken met de 24 uurseconomie van de Spaanse Polder tijdens de nachtexcursie 'De Logistieke Nacht' of zien hoe de Botlekbrug, de grootste hefbrug van Europa, dagelijks goede doorstroom van verkeer en vaart mogelijk maakt. Stap op de fiets en maak kennis met de Schotse Hooglanders op de Landtong Rozenburg of wandel door Rotterdam met de diverse wandeltours, zoals de Walking Highlights, Rotterdamse Bijnamen of de Waterwandeling.

Meer opstaplocaties
De Wereldhavendagen vergroot dit jaar het aantal opstaplocaties. Zo wordt het voor diverse excursies mogelijk om op te stappen bij de metrohaltes Tussenwater (in Hoogvliet) en Marconiplein. Op zaterdag 7 september vertrekken er vanuit Hoek van Holland een aantal excursies met de Fast Ferry voor een bezoek aan diverse haventerminals. Ook is het bij een aantal onderdelen dit jaar voor de eerste keer mogelijk om met eigen vervoer te reizen.

Het volledige programma en excursieaanbod van de Wereldhavendagen is te vinden op www.wereldhavendagen.nl. Met behulp van de zoek- en filterfunctie kunnen bezoekers hun favoriete activiteiten vinden en opslaan in een favorietenlijst en zo een persoonlijk programma samenstellen. 

Meer berichten