Wie vliegt het snelst zijn drone langs obstakels?

Rotterdam - In het kader van Rotterdam Games Week organiseren The Drone Racing Federation (TDRF) en Rotterdam Ahoy van 18 t/m 20 oktober het NK Indoor Drone Race. Op basis van de regels van de FAI (Fédération Aéronautique Internationale) strijden in Ahoy telkens vier piloten tegen elkaar op een indoor parcours van ca. 4.500 m2 met obstakels. Deze discipline in de drone-sport is een van de meest spectaculaire. 

Drone race piloten strijden drie dagen lang om de titel Nederlands Kampioen Indoor Drone Race. Onder leiding van een deskundige jury en wedstrijdleiding vinden op 18 en 19 oktober vinden de kwalificaties plaats. De finalisten vliegen 20 oktober de finalewedstrijden. Piloten die mee willen strijden om de titel kunnen zich hiervoor aanmelden bij TDRF via deze link.

Een indoor race vraagt behendigheid en skills van de piloten. Door de compacte omgeving en obstakels in de ruimte vergt het de uiterste concentratie van de piloot om het parcours zonder kleerscheuren af te leggen en een snelle tijd neer te zetten. Er strijden telkens vier piloten tegen elkaar met snelheden van meer dan 100 km per uur. Een clash tussen drones zit in een kleine hoekje waardoor een piloot binnen een flits van een seconde uit de race ligt voor de titel Nederlands Kampioen Indoor Drone Race.

Zelf het NK Indoor Drone Racen van dichtbij meemaken? Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Rotterdam Games Week.

Meer berichten