Zo ziet het er straks uit.
Zo ziet het er straks uit.
FILMPJE

Er klotst weer water tegen de Maaskade

Rotterdam - Het gaat de goede kant op met de nieuwe Maaskade op het Noordereiland. De werkzaamheden zijn nu zo ver gevorderd dat er vandaag weer echt water tegen de kade klotste! De bedoeling is dat de verzakte kade eind dit jaar weer als nieuw is. Hoger ook, zodat het eiland minder vaak zal overstromen.

Havenbedrijf Rotterdam vernieuwt 500 meter kade aan de Maaskade. In december 2015 is hier ongeveer veertig meter kade verzakt. Onderzoek heeft uitgewezen dat niet alleen het verzakte gedeelte moet worden hersteld, want de kade voldoet niet aan hedendaagse technische eisen. De oorspronkelijke kade komt uit 1892.

Het vervangen van 500 meter kade is ook fijn voor de leefbaarheid van de bewoners en bedrijven op het Noordereiland, omdat het de kans op overstroming van de Maaskade aanzienlijk kleiner maakt. Volgens de statistieken van Rijkswaterstaat staat het Noordereiland gemiddeld één keer per jaar onder water. Door de huidige kade te verhogen wordt, naar verwachting, de kans op overstroming van de Maaskade verkleind tot één keer in de tien jaar.

Filmpje over het werk aan de Maaskade hier:

Meer berichten