DSW Bruggenloop Rotterdam 2018, altijd een garantie voor mooie plaatjes. (Foto Bart Hoogveld)
DSW Bruggenloop Rotterdam 2018, altijd een garantie voor mooie plaatjes. (Foto Bart Hoogveld) (Foto: Bart Hoogveld)

De winter komt alweer in zicht, en de Bruggenloop dus ook weer

Rotterdam - De inschrijving voor de 31e editie van de DSW Bruggenloop is geopend. Deze traditionele winterse loop in een kerstachtige setting vindt dit jaar plaats op zondag 8 december. Het klassieke parcours van 15 kilometer gaat weer over een aantal iconische Rotterdamse bruggen en biedt ook dit jaar ruimte aan 12.000 hardlopers.

De start en finish is natuurlijk weer bij Stadion Feijenoord. Daarna gaan de lopers over verschillende Rotterdamse bruggen. De Erasmusbrug maakt dit jaar sowieso weer onderdeel uit van de Bruggenloop. Het volledige parcours wordt later bekend gemaakt.

Voor de tweede keer op rij is het Familiehuis Daniel den Hoed het goede doel van de DSW Bruggenloop. Het Familiehuis biedt familieleden van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC logeergelegenheid. Dankzij het Familiehuis kunnen kankerpatiënten en dierbaren dichterbij elkaar zijn in de donkere periode van ziekte en behandeling.

Deelnemers kunnen het Familiehuis steunen door middel van een donatie, door een eigen actiepagina aan te maken of door de aankoop van een 'Niet Zonder Jou Familiehuis-armbandje'. Op deze manier dragen deelnemers bij aan de bouw van het nieuwe en grotere Familiehuis Daniel den Hoed dat eind 2020 haar deuren opent tegenover het Erasmus MC.

Als je mee wilt lopen, moet je wel snel inschrijven, de Bruggenloop is altijd uitverkocht. De eerste 3000 inschrijvingen kunnen een voordelig tarief tegemoet zien.

Inschrijven kan via www.bruggenloop.nl.

Meer berichten