Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers vrijblijvend rondkijken bij de Volksuniversiteit (Foto: Carolina Linares)
Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers vrijblijvend rondkijken bij de Volksuniversiteit (Foto: Carolina Linares) (Foto: Carel van Hees)

Rotterdamse Volksuniversiteit presenteert hónderden cursussen op open dag

Rotterdam - De Rotterdamse Volksuniversiteit opent het nieuwe cursusseizoen met een Open Dag op zaterdag 7 september van 13.00 tot 16.00 uur aan de Heemraadssingel 275-277. Bezoekers kunnen proeflessen van verschillende cursussen volgen. Daarnaast is er een informatiemarkt waar 130 docenten informatie geven over de ruim 400 cursussen die vanaf september weer van start gaan.

Ga tijdens de Open Dag op ontdekkingstocht door de twee monumentale panden van de Volksuniversiteit. Maak kennis met de docenten, volg proeflessen. Wie zich inschrijft op de Open Dag maakt kans op mooie kortingen door een graai in grabbelton. De Volksuniversiteit biedt cursussen op het gebied van Nederlands als Tweede Taal en inburgering, ruim 34 vreemde talen, vaardigheden, kunst en cultuur, religie, filosofie en geschiedenis en vaardigheden.

Er zijn 3 lokalen met proeflessen op de eerste verdieping waar bezoekers proeflessen van 20 minuten kunnen volgen. In het talenlokaal staan verschillende taallessen op het programma, zoals Chinees, Spaans en Italiaans. In het lokaal ernaast zijn er proeflessen over Iconische huizen in Rotterdam, de wederopbouw, de Rotterdamse Olympus en Vrouwen in de muziek. In het vaardighedenlokaal kunnen bezoekers onder andere terecht voor proeflessen Tuinieren, Assertief communiceren, Mindfulness en Creatief schrijven.

Op het programma staan dit seizoen, naast het vaste aanbod, ook nieuwe cursussen. Denk bijvoorbeeld aan uitbreiding van het literatuuraanbod met Stadsliteratuur en Victoriaanse literatuur. Ook zijn er voor het eerst cursussen Creatieve Loopbaanbegeleiding, Photoshop en Wordpress Enfold, waarin u uw eigen website leert maken. Twee historici geven een cursus over de Rotterdamse medaillewinnaars op de Olympische Spelen. Op veler verzoek staat een cursus Bridge op het programma. Bijzonder is daarnaast de cursus Schrijf je eigen Rotterdamse mythische eenakter, waarin de geschreven stukken worden gespeeld door acteurs van werkplaats Formaat.

Open dag: zaterdag 7 september | 13.00 tot 16.00 uur | Heemraadssingel 275-277
Het programma van de Open Dag en het gehele cursusprogramma zijn te vinden op www.volksuniversiteitrotterdam.nl.

Meer berichten