Op zoek naar zwoel zingende Barry White in het Kralingse Bos...

Rotterdam - Het Kralingse Bos is een van de beste leefgebieden voor vleermuizen in Rotterdam. Er komen ten minste zeven soorten voor. Komend weekend onderzoeken de ecologen van Bureau Stadsnatuur en de boswachters van gemeente Rotterdam er het liefdesleven van de vleermuizen. De paartijd breekt namelijk aan. Er wordt onder andere gezocht naar zingende rosse vleermuizen.

De rosse vleermuis is de Barry White onder de vleermuizen. Hun gezang op 18kHz is misschien iets hoger, maar voor gevoelige vleermuisvrouwtjes klinkt het heel zwoel. Met hun uitstekende zangkunsten hopen rosse vleermuizen komend weekend een liefje voor zich te winnen. De ecologen van Bureau Stadsnatuur zijn van plan dit spektakel van dichtbij gade te slaan en hopen daarbij ook wat opnames te maken van de zingende vleermuizen.

Ben je ook in de stemming voor een romantisch weekend? Kom zaterdag 24 augustus dan om 20:30 uur naar het Kralingse Bos om het zelf mee te maken. Omdat het komend weekend ook de nationale Nacht van de Vleermuis is, zijn Rotterdammers welkom om de ecologen te vergezellen op deze bijzondere avond. De natuurkenners zullen niet alleen het geheime liefdesleven van de vleermuizen bloot te leggen, ze vertellen ook over hun eigen liefde voor deze nachtelijke fladderaars. Aanmelden is verplicht. 

Organisatie
Bureau Stadsnatuur & boswachters gemeente Rotterdam

Locatie
Kralingse Bos, bij Kinderboerderij De Kraal,
Langepad 60, 3062 CJ  Rotterdam

Wanneer
Zaterdag 24 augustus 2019, 20:30 – 23:00 uur

Voor: alle leeftijden | Kosten: geen (gratis)

Aanmelden: mail vleermuis@bureaustadsnatuur.nl (max 30 personen, vol is vol)
Extra info: In het geval van regen gaat de excursie niet door. 

Meer berichten