Politieonderzoek na de dodelijke aanrijding op de Claes de Vrieslaan.
Politieonderzoek na de dodelijke aanrijding op de Claes de Vrieslaan. (Foto: GinoPress B.V.)

Rotterdammers hebben het helemaal gehad met de verkeershufters...

Rotterdam - Het loopt de spuigaten uit. Er wordt veel te vaak, veel te snel gereden in de stad. Afgelopen weken vielen er op verschillende plaatsen dodelijke slachtoffers. En de politie schrijft ondertussen de vingers blauw aan bekeuringen.

Het verdriet en de woede waren groot vorige week in Middelland. Een veel te hard rijdende verkeershufter had op de Claes de Vrieslaan een 39-jarige fietser doodgereden. Buurtbewoners zochten elkaar meteen op. Want dit was geen ongeluk meer. Iets soortgelijks gebeurde een paar weken eerder in het Liskwartier, daar kwamen een vrouw en haar hondje om.

'Een noodlottig ongeval, zo praten we over dit soort verschrikkelijke gebeurtenissen. Maar dit is niet het noodlot', aldus de bewoners van Middelland. En die in het Liskwartier lieten weten: 'Wat ons betreft is het hoog tijd dat er een einde aan dit huftergedrag komt en dat er ingegrepen wordt. De verkeershufters moeten echt worden aangepakt.'

Juist in dezelfde periode stond het thema 'snelheid' centraal bij de Rotterdamse verkeerspolitie. Bij controles met radar, laser en mobiel werden afgelopen twee weken ruim 600 boetes uitgeschreven. Bijna 50 rijbewijzen zijn ingevorderd. Er werd onder meer iemand betrapt op het rijden van 208 kilometer per uur waar 100 is toegestaan en eentje die maar liefst 150 reed waar 50 is toegestaan.

Vanuit Middelland is er door verschillende mensen contact gezocht met wethouder Judith Bokhove. Zij gaat binnenkort langs in de wijk om met bewoners te bekijken welke verkeersremmende maatregelen mogelijk zijn om de veiligheid te verbeteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden