Opnieuw kennismaken met tennis kan op vrijdag 23 augustus om 14.00 uur op Tennispark Het Centrum.
Opnieuw kennismaken met tennis kan op vrijdag 23 augustus om 14.00 uur op Tennispark Het Centrum.

Wat gebeurt er in de buurt?

Rondje door Spangen

Delfshaven - Gilde Rotterdam organiseert donderdag 22 augustus vanaf 14.00 uur een rondleiding door Spangen. De start is op het Marconiplein, aan de rand van het gebied dat in 1943 is getroffen door het 'vergeten bombardement'. De wandeling laat zien dat de voormalige probleemwijk Spangen een hernieuwde kennismaking verdient. De route voert langs het Justus van Effenblok, een woningbouwexperiment uit ca. 1913, langs het Sparta-Kasteel, het hoofdkwartier van één van de oudste sportverenigingen van ons land en langs de nieuwbouw van het architectenbureau Mecanoo. Er wordt stil gestaan bij de geschiedenis van het Witte Dorp en bij de directiekeet van architect J.J.P.Oud, een replica van de keet die gebruikt is bij de bouw van het oorspronkelijke Witte Dorp. Kosten: prijs per volwassene 6 euro prijs per kind 3 euro. De wandeling is rolstoelvriendelijk. Bij voorkeur aanmelden www.gilderotterdam.nl.

Gratis kennismaken met tennis!

Centrum - Opnieuw kennismaken met tennis kan op vrijdag 23 augustus om 14.00 uur op Tennispark Het Centrum. Er zijn zoveel mensen die eerder getennist hebben, gestopt zijn en het nu graag weer eens willen proberen. Daarom organiseert Sportswise een gratis hernieuwde kennismakingsles onder de deskundige leiding van de ervaren, gediplomeerde tennisleraar René Biemans. Voor rackets en ballen wordt gezorgd. Graag aanmelden via rene@sportswise.nl. Dat mailadres kunt u ook gebruiken als u nog vragen hebt. Tennispark het Centrum Mathenesserlaan 131, 23 augustus van 14.00 tot 15.00 uur.

Voetbal-toernooi bij sv Charlois

Charlois - Op vrijdag 23 en zondag 25 augustus organiseert sv Charlois voor de vierentwintigste maal het traditionele Standaardelftallen Toernooi om de Robey Cup. De deelnemers zijn FC Dordrecht, Slikkerveer en beide standaardteams van sv Charlois. Op vrijdag beginnen de wedstrijden om 19.30 uur en op zondag om 14.00 uur. De wedstrijden op vrijdag: FC Dordrecht - sv Charlois (za) Slikkerveer - sv Charlois (zo). De wedstrijden op zondag: sv Charlois (za) - Slikkerveer, sv Charlois (zo) - FC Dordrecht. Het toernooi, dat plaatsvindt op sportpark Charlois (Oldegaarde 665), is vrijdag en zondag na afloop omkleedt met disco en gezelligheid. De prijsuitreiking is zondag rond 16.45 uur. Iedereen is van harte welkom. Entree is gratis.

Festival Delfshaven Jazz & More

Delfshaven - Zaterdag 24 augustus vindt op het Heemraadsplein het festival Delfshaven Jazz & More plaats. Met diverse Jazz-bands en andere swingende muziek.Top-act Glenda Peters bekend van de Soundmixshow uit de jaren '80 treedt ook op! Café Rijke & de Wit verzorgt de licht-alcoholische dranken. Ook aanwezig: Drive & Shake mobiel Food en DJ, kramen van winkeliers Nieuwe Binnenweg met etenswaar, kleding, kunstexposities van keramiek, sculpturen e.d. Het is de bedoeling dat het festival een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Toegang is gratis. Aanvang 14.00 uur, einde 20.00 uur.

Actiedag voor kraamkliniek in Guinee

Charlois - Het West-Afrikaanse land Guinee staat in de top tien van landen met de hoogste baby- en kraamvrouwsterfte in de wereld. Zendelinge Anja uit Rotterdam en haar Amerikaanse man Jon zijn medeoprichters van de Hoop Kliniek in N'Zao in het zuiden van Guinee. Zij zijn met hun team bezig om een kraamkliniek te bouwen die hulp en hoop zal bieden aan moeder en kind door middel van goede prenatale en postnatale zorg. De kerk, Pinkstergemeente Rotterdam-Zuid, organiseert op 24 augustus een actiedag in gebouw Filadelfia, Espelo 99 in Zuidwijk. Er worden presentaties gehouden over de bouw van de kraamkliniek en er is van alles te koop ten bate van dit mooie doel. Er is te eten en drinken en er zijn activiteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom van 10.30 tot 15.00 uur.

Pleinconcert op Noordereiland

Feijenoord - Het Noordereiland swingt zondag 25 augustus volop. Op het Burgemeester Hoffmanplein is dan het derde pleinconcert van het Midden in de Maas Festival. Deze zondagmiddag neemt Marc Bischoff 4tet je mee op een muzikale reis door Latijns-Amerika. Marc is een van de top Latin-pianisten in Nederland. Hij maakte deel uit van (inter)nationale bands en speelde onder anderen met Latin legendes als Alfredo 'Chocolate' Armenteros, Nelson en Andy Gonzales. Hij is een dag eerder ook te zien tijdens het Weekend van de Romantische Muziek in het park bij de Euromast. De toegang is gratis, er zijn zitbanken, maar breng gerust je eigen stoeltje mee. Ook het terras van Koozie is geopend. Het pleinconcert is van 13:30 tot 16:30 uur. Meer informatie via www.noordereiland.org/2019/midm-25-aug.

Hulp van Checkpoint Alexander

Prins Alexander - Heb je een stapel rekeningen waar je je geen raad mee weet? Of een brief van de gemeente waar je niet alles van begrijpt? Checkpoint Alexander (bibliotheek Ommoord) helpt je donderdag 22 augustus graag verder. Checkpoint Alexander is het inlooppunt voor en door bewoners uit Prins Alexander. Actieve vrijwilligers en professionals staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Je kunt bij Checkpoint Alexander terecht met vragen over onder meer overheidsbrieven, kwijtscheldingen en DigiD-aanvragen. Als het nodig is voor het beantwoorden van je vraag, neem dan een DigiD met wachtwoord mee. Als je dit niet hebt, word je geholpen bij het aanvragen daarvan. Vergeet je legitimatie ook niet. Aanvang 10.00 uur, Briandplaats 21. Toegang is gratis.
 

Ook in de krant? Ga naar www.dehavenloods.nl en plaats je bericht (met foto) via de Schrijf Mee-button!

Meer berichten