Yassin Jap-Tjong: "Omdat het vroeg in het seizoen is, weet je nooit met welke ploeg de tegenstanders aantreden. Soms komen ze met een A-team, soms zonder de beste spelers." (Foto: Emile Hilgers)
Yassin Jap-Tjong: "Omdat het vroeg in het seizoen is, weet je nooit met welke ploeg de tegenstanders aantreden. Soms komen ze met een A-team, soms zonder de beste spelers." (Foto: Emile Hilgers) (Foto: )

Rotterdamse rugbyverenigingen strijden om de Rotterdam Cup

Rotterdam - De Rotterdamse rugbyverenigingen strijden in de aanloop naar een nieuwe competitie traditioneel om de Rotterdam Cup. Dit jaar gebeurt dat zondag 25 augustus bij RRC aan het Duivenpad. Eredivisionist The Hookers is titelverdediger en de gedoodverfde winnaar. Omdat Sparta heeft afgezegd lijkt het vooral een erezaak te worden tussen de Rotterdamse Studenten Rugby Club en de Rotterdamse Rugby Club.

Door Emile Hilgers

"We gaan altijd voor de winst, ook tegen de Hookers", zegt RRC-speler Yassin Jap-Tjong. "Omdat het vroeg in het seizoen is, weet je nooit met welke ploeg de tegenstanders aantreden. Soms komen ze met een A-team, soms zonder de beste spelers. Zelf zijn wij nu een paar weken weer aan het trainen. Voor ons is de Rotterdam Cup ook een mooie gelegenheid om individueel te laten zien of we een plekje in Heren 1 verdienen. De week na het toernooi wordt de selectie bekendgemaakt."

"Zo'n preseason-toernooi is altijd lastig", blikt Boris Venema van de studentenclub vooruit op de Rotterdam Cup. "De Hookers hebben altijd het beste team. Voor ons begint het jaar op 1 september, de internationale spelers zijn er nog niet allemaal. De Rotterdam Cup is een goed moment om nieuwe dingen uit te proberen."

Boris schetst dat de duels tussen de studenten de burgers, zoals de studenten de mannen van RRC noemen, altijd iets fanatieks hebben. "Wij treffen elkaar niet in de competitie en voor ons staat er iets meer op het spel: de Rotterdamse eer. Want zeg nou zelf: Sparta speelt in Capelle aan den IJssel en The Hookers in Hoek van Holland. Wij zijn toch de enige echte Rotterdamse clubs."

Ook bij RRC leeft de Rotterdam Cup wel bij de spelers. Yassin: "Zelf ben ik elke wedstrijd gefocust om te winnen, ook tegen The Hookers. En voor het hele team geldt dat we zeker ook deze eerste prijs willen pakken. Je wilt de beste Rotterdamse club zijn, dus we gaan er voor."

Meer berichten