Festival Magia. Foto: Bas Czerwinski.
Festival Magia. Foto: Bas Czerwinski. (Foto: )

De uitgaanstips van Rotterdam Festivals!

Donderdag
22 augustus

19.00 uur Kampvuur Overschie
Leer je wijkgenoten kennen rond een gezellig kampvuur. Iedere dag wordt het vuur ceremonieel aangestoken, kun je luisteren naar verhalen en gedichten en er spelen muzikale acts uit verre windstreken.
Sidelingepark

14.30 uur Workshop Minecraft: Middeleeuws Kasteel (9+)
Speel je Minecraft en wil je eens iets anders bouwen? Kom dan naar de bibliotheek! Leer nieuwe Minecraft-vrienden kennen of geef je samen op. Ervaring met het computerspel is vereist.
Bibliotheek Ijsselmonde

Vrijdag
23 augustus

17.00 uur Weekend van de Romantische Muziek
Dit jaar kun je een weekend lang genieten van klassieke en romantische muziek. Ook zijn er lezingen, is er lekker eten, een romantische markt, ruimte voor kunst en aandacht voor de kleintjes.
Het Park (bij de Euromast)

18.00 uur Festival Magia
De derde editie van Magia! Deze keer rondom de Witte de Withstraat. Verwacht een vernieuwende line-up vol tropische klanken. Verder zijn er expo's en films, er is poëzie en een vinylmarkt.
Diverse locaties

Zaterdag
24 augustus

13.00 uur Vrije Volk Festival
Bereid je voor op uitbundige decors en extravagante performances. Op de mainstage, gehost door Now&Wow draaien onder andere Steffi, Ted Langenbach en POP ON ACID. De tweede stage wordt gehost door HEARTBREAK.
Vroesenpark

14.00 uur Straattheater Festival
Een buitentheater vol verrassende optredens. Van muziektheater tot opera comedy en van danstheater tot acrobatische theater. Je ontdekt er onder anderen geometrische hinkelspellen, een feestelijke rouwstoet en een straatsafari.
Deliplein

Zondag
25 augustus

14.00 uur Midden in de Maas Festival
Professionals en aankomend muziektalent verzamelen op het Noordereiland en trakteren je op jazz, funk en latin. Ook kun je smullen van koffiespecialiteiten en zomerse cocktails.
Burgemeester Hoffmanplein

11.00 uur Records, Eggs & Coffee
Iedere laatste zondag van de maand kun je hier je LP's, cassettes of cd'tjes verkopen of ruilen met anderen. Geniet van een gebakken eitje, koffie en lekkere plaatjes.
Rotown

Maandag
26 augustus

20.00 uur Brass & Bells
Neem plaats op de stoelen in de stadhuistuin en luister naar de klanken van het Rotterdamse kwintet in combinatie met de 63 klokken van het carillon in de toren.
Stadhuis Rotterdam

Dinsdag
27 augustus

12.45 uur Zomermarktconcert met Hayo Boerema
Neem een welverdiende pauze tijdens het shoppen en bewonder de Laurenskerk. Als afsluiter van de reeks zomermarktconcerten, speelt huisorganist Hayo Boerema hier op het grote Marcussenorgel.
Laurenskerk

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten